Otel enkazında hayatını kaybeden rehber sayısı 18'e yükseldi

Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB) uygulama eğitimi kapsamında gittikleri Adıyaman'da, yıkılan Isias Hotel'in enkazında kalan 43 kişilik rehber grubundan 18 kişi yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- TUREB'in uygulama eğitimi kapsamında gittikleri Güneydoğu eğitimi sırasında depreme yakalanan 43 kişilik rehber ekibinin de bulunduğu Adıyaman'daki Isias Hotel'in enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

DHA'nın haberine göre, ekiplerin çalışması sonrası rehberlerin kaptanı Mehmet Kalaycı, Emin Uysun, Ömer Tabarlı, Kağan Yıldız, Umut Ulaş Tan, Ozan Koç, Samet Burak Bingöl, Turgut Mustafa Yedek, Tayfun Dal'ın cenazeleri, enkazdan çıkarıldı. Daha önce yaralı kurtarıldığı söylenen Müzeyyen Gökçen ile İmran Aydoğdu'nun 24 saat, Tahsin Cem Efe ile Fikri Töre'nin ise 48 saat sonra cansız bedenine ulaşıldı. Bahtiyar ve Ali İsrafiloğlu enkazdan çıkarıldıktan sonra, Ali Osman Aydın ise Ankara'ya sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. Çiğdem Şimşek'in ise enkazdan çıkarılıp, hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Kıbrıs Adası Türk Azınlığı Kurumu (KATAK) ekiplerince 8 Şubat'ta enkazdan yaralı olarak çıkartılan Nazımcan Hartlap da tedavi için götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti. TUREB'in bilgi paylaşımında, kurtarılma anının videosu bulunan ve ailesiyle telefonla konuştuğu görülen Hartlap'ın sevk edildiği hastanede iç kanama nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. Kurtarılma videosundaki görüntülerde Hartlap'ın kendisini kurtaran ekiplere elini başı ve kalbine koyarak selamlayıp, teşekkür ettiği anlar yer aldı. (HABER MERKEZİ)