Oyuncu Elçin Sangu'dan Açık Radyo tepkisi

Oyuncu Elçin Sangu Açık Radyo'nun kapatılmasına tepki göstererek, "Bu tür yasaklar, otoriterliğin karakteristik bir özelliği olarak kabul edilir ve demokratik değerlere ters düşer" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaklaşık 30 yıldır 95.0 frekansından yayın yapan Açık Radyo'nun yayınları RTÜK'ün lisans iptali kararının ardından sona erdi. X hesabından bir açıklama metni yayınlayan oyuncu Elçin Sangu Açık Radyo'nun kapatılmasına tepki gösterdi.

"Genel olarak hoşlanmadığını yasaklama, toplumun belirli gruplarını veya görüşlerini dışlama eğilimlerini ifade eder. Kapatma, sadece bir radyo istasyonunu değil, aynı zamanda toplumun çeşitli kesimlerinin ifade özgürlüğünü ve katılımını da kısıtlar. Bu tür yasaklar, otoriterliğin karakteristik bir özelliği olarak kabul edilir ve demokratik değerlere ters düşer" düşer ifadelerini kullanan Sangu sözlerine şöyle devam etti:
"Yani Türkiye'de Açık Radyo'nun kapatılması, ifade özgürlüğü, demokratik katılım ve yerel seslerin temsil açısından kritik öneme sahiptir. Bu tür kapatma girişimleri toplumun çok sesliliğini zayıflatmakta ve bireylerin kendilerini ifade etme hakkını tehdit etmektedir. Özgür ve bağımsız medya, demokratik bir toplumun temel taşlarındandır ve bu nedenle korunması gereken bir değer olarak değerlendirilmelidir."

 

(HABER MERKEZİ)