Oyuncu Ian McKellen, en kötü oyunculuk tecrübesini açıkladı: 'Her şey daha kötüye gitti'

 Oyuncu Ian McKellen, en kötü oyunculuk tecrübesinin yönetmenliğini Michael Mann'ın üstlendiği korku filmi "The Keep" olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Daha önce "Yüzüklerin Efendisi" ve "X-Men" gibi yapımlarda rol alan oyuncu Ian McKellen, yönetmen Michael Mann'ın 1983 yapımı filmi "The Keep"in en kötü oyunculuk tecrübesi olduğunu açıkladı. 

II. Dünya Savaşı'nda Romanya'da bulunan Nazi askerlerinin istemeden kötücül doğaüstü bir gücü uyandırmasını konu alan film, çıkışının ardından olumsuz eleştirilere maruz kalmıştı. 

IndieWire'ın haberine göre, setteki tecrübelerini anlatan McKellen, "Mann bana bir Romanyalı'yı oynayacağımı söyledi. Ben de bu yüzden Romanya'ya gittim ve oranın aksanını öğrendim. (Mann) Çekimlerin ilk gününde benden Chicago aksanıyla konuşmamı istedi. Bunu yapamadım ve sonra her şey daha kötüye gitti" ifadelerini kullandı. 

'İYİ BİR YÖNETMEN DÜRÜST OLMALI'

İyi bir yönetmenin nasıl olması gerektiğini anlatan McKellen, "İyi bir yönetmen dürüst olmalı. Bana 'Bak, bu yaptığın şu an olmuyor. Ama, Ian, oturmamaya karar verdiğin o anda karakterin ta kendisiydin.' Eğer ben o anı hatırlayıp o anın nasıl hissettirdiğini ve vücudumun konumunu hatırlarsam bunu yararıma kullanabilirim. Sonrasında bu DNA'ma yayılmaya başlar" diye konuştu. 

Hiçbir zaman oyunculuk eğitimi almadığını dile getiren McKellen, "Keşke nasıl hazırlanmamla alakalı hatasız bir yöntemim olsaydı. Benim için her film veya oyun ayrı. Her seferinde de aynı hatayı yapma korkusuyla başlıyorum" dedi. 

'FİLM, HİÇBİR ZAMAN POTANSİYELİNE ULAŞAMADI'

Filmin yönetmeni Mann ise 2014 yılında "The Keep"in hiçbir zaman potansiyeline ulaşamadığını ve filmin tekrardan ilgilenmek istediği projelerinden birisi olduğunu söyledi. 

Filmin çekiminde ve yapımındaki eksiklikleri açıklayan Mann, "Senaryo tam olarak hazır değildi. Yapımın finansmanından dolayı takvimle ilgili sıkıntılar da vardı. Üstüne üstlük, '2001' ve 'The Shape of Things to Come' gibi yapımların görsel efektlerini yapmış olan Wally Veevers isimli mükemmel bir insan, prodüksiyon aşamasında hayatını kaybetti. Bu yüzden, (The Keep) benim için hiçbir zaman tam olarak bitmiş sayılmaz" ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)