Oyuncu Michael Caine emekli olduğunu duyurdu: Artık bir oyuncu değilim, bir yazarım

88 yaşındaki oyuncu Michael Caine, emeklilik kararı hakkında konuştu. Caine, "Omurgamdaki ağrı ve bacaklarımın gücünü yitirmesi beni zorluyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Sir Michael Caine, yeni filmi "Best Sellers"ın son filmi olacağını duyurdu. 17 Eylül'de vizyona giren filmde Caine, genç bir yayıncıyı desteklemek için son bir kitap turuna çıkan huysuz emekli bir yazar olan Harris Shaw'ı canlandırıyor. 

Beyazperde'nin haberine göre, BBC Radyo programında konuşan Caine, oyunculuktan uzaklaşma kararını açıkladı. Caine, "Yeterince komik, gerçekten son filmim olduğu ortaya çıktı. İki yıldır çalışmıyorum çünkü bacaklarımı etkileyen bir omurga problemim var, bu yüzden çok iyi yürüyemiyorum. Ayrıca, bir kitap yazdım, birkaç kitabı basılmış ve başarılı olmuş biriyim, yani artık oyuncu değil yazarım. Bu çok hoş, çünkü bir oyuncu olarak sabah altı buçukta kalkıp stüdyoya gitmeniz gerekiyor. Bir yazar olarak yataktan kalkmadan yazmaya başlayabilirsiniz. Sanırım iyi bir teklif gelse son filmim olurdu. İki yıldır dürüst olmak gerekirse teklif gelmiyor çünkü kimse benim yapmak istediğim filmleri yapmıyor. Ayrıca, 88 olduğumu biliyorsunuz. 88 yaşında bir başrol oyuncusuyla var olan ve dökülen senaryolar artık yok" ifadelerini kullandı. 

88 yaşındaki oyuncu, son yıllarda Christopher Nolan'ın eserlerinde olmak üzere sayısız ikonik rolde yer aldı. Caine, "Kara Şövalye" üçlemesinde Alfred Pennyworth'ü oynamasının yanı sıra "Inception" ve "Tenet" filmlerinde de yer aldı. 1946'dan beri kariyerini sürdüren oyuncu Nolan'la çalışmadan önce, 1969'daki orijinal "The Italian Job", Brian De Palma'nın 1980'deki psiko-gerilim filmi "Dressed to Kill" ve devam filmi "Jaws" gibi yapımlarda yer aldı. Ayrıca, 1988'de "Hannah and Her Sisters", 1999'da "Cider House Rules" performanslarıyla Oscar kazandı.