Özak Tekstil işçileri direnişi İstanbul'a taşıyor

Özak Tekstil işçilerinin sendika seçme özgürlüğü başta olmak üzere fabrikadaki çalışma koşulları ve baskıya karşı başlattıkları direniş İstanbul’a taşınıyor. Direniş Özak Holding önünde devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özak Tekstil işçileri aylardır verdikleri mücadeleyi İstanbul'a taşıyacaklarını duyurdu. EMEP Urfa İl Binasında yapılan toplantıda mücadelenin İstanbul'da Özak Holding'in önüne taşınacağı duyuruldu. 

Özak Tekstil işçileriyle birlikte EMEP Şanlıurfa il binasında yapılan açıklamayı okuyan Emek Partisi Urfa İl Başkanı Barış Can Güleç, Özak işçilerinin işçi sınıfının mücadele tarihine şimdiden adını yazdıran şanlı bir direniş gerçekleştirdiklerini söyledi. "İşçiler Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde ekmeği, onuru için iki ay boyunca direndi. Özak işçileri kazandı ve kazandırdı” dedi.

'DEVLETİN BÜTÜN MEKANİZMALARI ÖZAK İŞÇİLERİNE SALDIRDI'

İşçilerin tazminatını bile gasbeden bir fabrikayı tazminat vermek zorunda bıraktıklarına dikkat çeken Güleç, "Özak işçileri, yasal hakkımızı kullanmak için bile mücadele etmek zorunda olduğumuzu gösterdi. Özak işçileri mücadele ederken pek çok fabrikanın patronu, mücadelenin kendi fabrikalarına sıçramaması için çalışma koşullarında iyileştirme sağladı. Özak işçileri, işçi sınıfının dostunun kim, düşmanının kim olduğunu tüm çıplaklığıyla gösterdi. Devletin bütün mekanizmaları Özak işçilerine saldırdı. Özak işçileri, devletin bütün organlarına karşı verdiği mücadeleyle kendi göbeğini kendisinin keseceğini gösterdi. Her şeyden önce Özak işçileri bize neye ihtiyacımız olduğunu gösterdi” diye konuştu. 

'KARŞIMIZDA ÖRGÜTLÜ BİR SERMAYE SINIFI VAR'

Güleç sözlerine şöyle devam etti:

"Partimizin, 6-7 Haziran eylemleri, Madenci Yürüyüşü, Ünaldı Direnişi, Tekel Direnişi, Metal Grevi ve işçi sınıfının yiğitçe verdiği nice mücadeleden çıkardığı sonuç şudur: İşçi sınıfı mücadeleye atıldığı ölçüde yenilmez. Öğrenir, deneyimler çıkarır, daha büyük mücadeleler için güç biriktirir. Özak işçileri de şimdiden pek çok şey öğrendi ve öğretti. Biliyoruz ki karşımızda tek her şeyden azade bir patron yok. Tepeden tırnağa örgütlenmiş, devlet mekanizmasını elinde tutan, işçilerin her kazanımına saldıran bir sermaye sınıfı var. Bizim de bu saldırıları püskürtmek için en az sermaye kadar örgütlü olmaktan başka çaremiz yok. Patronların siyasetine karşı kendi siyasetimizi yapmaktan başka çaremiz yok.”

'GELECEĞİMİZ İÇİN BİRLEŞELİM'

Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler başta olmak üzere, Urfa’yı var eden, emeğiyle, dişiyle, tırnağıyla, alın teriyle yaşam mücadelesi veren işçilere seslendiklerini dile getiren Güleç, "Özak işçileri sadece kendileri için değil, Urfa işçisi için de mücadele ediyor. Özak Tekstil işçilerinin mücadelesine omuz verelim, ekmeğimiz için, geleceğimiz için birleşelim, hep birlikte mücadele edelim. Özak işçisi kazanacak, işçi sınıfı kazanacak. Zafer direnen emekçinin olacak” dedi.