Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu kuruldu

Eylemlerini İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçilerine destek amacıyla 'Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu' kuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'da Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’e geçtikleri için işten atılan Özak Tekstil işçilerinin verilmeyen haklarını almak için İstanbul’da Özak Holding önünde başlattığı eylem devam ediyor. Emek ve demokrasi güçleri eylemlerini İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçilerinin direnişini güçlendirmek amacıyla “Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu” kurdu.

Evrensel'in aktardığına göre siyasi parti ve sendika temsilcilerinin katılımıyla KESK’e bağlı Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube’de gerçekleşen toplantıda, eylemlerin yol haritası ve direnişteki işçilerle güçlü bir dayanışmanın örgütlenmesine ilişkin planlar yapıldı. İşçilerin haklarını bir an önce kazanması için birlikte hareket etme kararı alan platform, şehir meydanlarında kitlesel eylemler, sosyal medya çalışması ve dayanışma ziyaretleri yapacak. Platform 28 Ocak Pazar günü Bakırköy Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması yaparak Özak Tekstil işçilerinin sorunlarını ve taleplerini kamuoyuyla paylaşacak.

Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu'nda KESK Şubeler Platformu, Basın-İş, Dev Yapı-İş, DGD-SEN, İDD, Liman-İş, Limter-İş, TEHİS, Mağaza Market-Sen, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, EHP, EMEP, Sol Parti, TİP, TKP, Halkevleri ve TÖP yer aldı. (HABER MERKEZİ)