Özdağ: Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, canlı yayında açıklamalarda bulundu, "Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz. HDP ve HÜDA PAR'a verilen tavizlerden dönülmezse süreç ilerlemez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ katıldığı canlı yayında, "Biz ilkelerimizi ortaya koyduk. Sorumluluk alırız. Özellikle çok iyi bildiğimiz konularda sorumluluk üstleniriz. Ama mesele önce politikalarımızın benimsenmesi. Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz. HDP ve HÜDA PAR'a verilen tavizlerden dönülmezse süreç ilerlemez" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ, KRT TV'de Elif Doğan Şentürk’ün sunduğu Stüdyo Ankara programında açıklamalarda bulundu. 

Özdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ: Kılıçdaroğlu sağ olsun bizi dikkatle dinledi. Görüşmeden çıkan sonuçları partinin yetkili kurullarında değerlendiriyoruz. Konuşmanın içeriğine dair bilgi paylaşmam doğru olmaz. Zafer Partisi'nin ortaya koyduğu belirli esaslar var. Bu politik yaklaşımdan kaynaklanan sorularımız vardı. Bu soruların hemen hepsini sayın Kılıçdaroğlu'na sorduk. O da cevaplarını verdi. Neticede ben kendisinin yapmış olduğu tespitleri bugün divanda, genel başkan yardımcılarıyla paylaştım. Yarın Genel İdare Kurulu'ndaki arkadaşlarımla paylaşacağım. Genel İdare Kurulu dışında da partimizin kurucular kurulunda yer alan arkadaşlarımızın bir bölümüyle görüşmeler yapacağım.

BUGÜN SİNAN BEY İLE GÖRÜŞECEĞİZ: Bu programdan çıktıktan sonra Sinan Bey'le görüşeceğiz. O da İstanbul'da benim bilgim dahilinde Erdoğan ile görüştü. Biz sürekli iletişim içerisindeyiz. Birbirimize gelişmelerle, toplantılarla, ulaşmış olduğumuz sonuçlarla ilgili hızla veri paylaşımı yapıyoruz. Sinan Bey bugün görüşme gerçekleşmeden hemen önce beni aradı. Dedi ki, 'Bir davet geldi. Ben de kendisiyle görüşeceğim.' 'Tabii' dedim. Görüşme bittikten sonra kendisiyle telefonla konuştuk. Daha kapsamlı bir değerlendirmeyi de akşam Ankara'da yüz yüze yapacağız.

HDP VE HÜDA PAR'A VERİLEN TAVİZLERDEN DÖNÜLMEZSE SÜREÇ İLERLEMEZ: Türkiye bir değişim yaşamak zorunda. Bu bir ilkeli değişim olmalı. Erdoğan gitsin ne olursa olsun demek olmaz. Bu saray rejimi değişsin, ama doğru şekilde. Bırakılan molozu kaldıracak bir anlayış ve kadro olmalı. HDP, Yeşil Sol geleneği şunu söylüyordu, her şey bizden sorulacak. Gerçekten istenilen olmadı. Öte yanda iki ittifak oluştu. Biri HÜDA PAR, diğeri HDP ile ittifak yaptı. HDP ile masaya oturmaktan öte siyasi destek almayı nasıl içinize sindirirsiniz? HDP ve HÜDA PAR'a verilen tavizlerden dönülmezse süreç ilerlemez.

OĞAN OLMASA ERDOĞAN BİRİNCİ TURDA KAZANIRDI: Biz oyları bölmedik. Demokrasi bu değil mi? Demokratsanız Türk halkını iki seçenek arasında bırakmazsınız. Sinan Oğan aday olmasaydı birinci turda Erdoğan kazanırdı.

MAKAM MEVKİ PAZARLIĞI YAPMIYORUZ: 'Bu pazarlık mı yapıyor' ifadesini bize yönelik psikolojik operasyon olarak kullandılar. Bunun hiç adil olmadığını düşünüyorum. Millet İttifakı'nı oluşturanlar aylarca pazarlık yaptılar. Buna bir şey söylemeyenler bizim yapmış olduğumuz pazarlığı konuşuyorlar. HDP'ye ne verdiniz HÜDA PAR'a ne verdiniz. Biz bunları soruyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesi değişmez bizim için. 66. madde değişmez. FETÖ, PKK ile mücadele edilecek. Sığınmacılar vatanlarına yollanacak. Bunun pazarlığını yapıyoruz. Makam mevki pazarlığı yapmıyoruz. Biz ilkelerimizi ortaya koyduk. Bu ilkeler çerçevesinde başından beri siyasetimizi gerçekleştiriyoruz. Sorumluluk alırız. Özellikle çok iyi bildiğimiz konularda sorumluluk üstleniriz. Buna da hazırız. Ama mesele önce politikalarımızın benimsenmesi.

BÖYLE DÜNYA LİDERİ OLMAZ: 'Erdoğan dünya lideri' efsanesi kendi seçmeninde oturtmuş olmasına rağmen bu bir gerçek değil. Dünya ekonomisinin yüzde yarımını oluşturan ve küçülen bir ekonomi ile dünya lideri olamazsınız. 600 milyar dolar borcunuz varsa dünya lideri olamazsınız, Rusya’ya gidip ayakta bekletilirseniz, Rahip Brunson için ‘bu ten bu bedende’ deyip bırakırsanız dünya lideri olamazsınız. Trump’ın yazdığı mektup ortadaysa dünya lideri olamazsınız. Nükleer silahınız yoksa dünya lideri olamazsınız. Bunlar gerçekler.  Günlük siyaset içinde değerlendirmeyelim. Bundan 100 yıl sonra bir zamanlar Amerikan devlet başkanının, Türk cumhurbaşkanına yazdığı mektup olarak okutulacak. Bundan 150 sene sonra gelen nesiller kızgınlık ve utanç duygusu hissedecekler. Özetle neresinden bakarsanız bakın Türk dış politikasının gelmiş olduğu noktanın başka dilde izahıdır.

SIĞINMACILAR KONUSUNDA MUHALEFET ÇOK GEÇ KALDI: Bu ülkede yüz binlerce sığınmacı oy kullandı. Afganistan'da doğmuş Türk vatandaşı Dubai'de yaşıyor, Türkiye'deki seçimlerde oy kullandı. Uyarılarımıza rağmen gereken hassasiyeti görmedik. Özetle eğer sığınmacılar meselesi biz olmasaydık siyasete taşınmayacaktı. Topluma nasıl entegre edilecekleri konuşulacaktı. Sığınmacılar konusunda CHP ve muhalefet çok geç kaldı.

NE AK PARTİ NE CHP BAŞARILI OLDU: Bu seçimlerden AK Parti başarılı çıkmadı. CHP de başarılı çıkmadı. Bu kadar kötü bir iktidar olmasına rağmen yüzde 25'te kaldı. Bunu tek başlarına da almadılar. İYİ Parti kurulduktan 7 ay sonra girdiği seçimden 9,9 aldı. Şimdi bunca masrafa rağmen 9,7. CHP'nin, AK Parti'nin oylarında düşüş var. İYİ Parti'de, Yeşil Sol'da da düşüş var. Benim tahminim Millet İttifakı'nın Meclis'te daha büyük oy alacağını düşünüyordum." (HABER MERKEZİ)