Özel Halk Otobüsleri Birliği: Mazot alamazsak aracı kenara çekeceğiz

Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği Denetim Kurulu Başkanı ve Edirne Toplu ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, pandemi döneminde büyük sıkıntı içinde olduklarını belirterek "Bu şekilde mayıs ayına kadar çalışamayacağız. Mazot alamazsak aracı kenara çekeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE
- Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği Denetim Kurulu Başkanı ve Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik pandemi döneminde büyük sıkıntı içinde olduklarını belirterek, hükümetten acil destek beklediklerini söyledi. Giyik, “Ciddi sıkıntılar var sadece Trakya’da değil mazot, destek olmadığı taktirde aracı çalıştıramayız, mazot bitince araç yolda kalır” dedi.

Hakan Giyik, bu şekilde mayıs ayına kadar çalışamayacaklarını belirterek, şehir içi ulaşımda kontak kapatma gibi bir durum ve cesaretlerinin olmadığını, mazot koyamadıklarında ise otomatik olarak kontak kapatmak zorunda kalacaklarını dile getirdi. Şükretmesini bildiklerini ifade eden Giyik, “Ufak tefek sorunları dile getirmeyiz zaten. Mazot alamazsak aracı kenara çekeceğiz ama sağlık olsun diyeceğim. Türkiye genelinde şehirlerarası taşımacılık alanında ciddi sıkıntılar var sadece Trakya’da değil. Devletimiz derhal destek vermezse daha başka boyutlarla karşı karşıya kalacağız. Biz de para kazanmak isteriz ama mazot, destek olmadığı zaman aracı çalıştıramayız” diye konuştu.

'BUGÜN BELKİ ÖTV’SİZ YAKIT OLSA ÇARKIMIZ DÖNER'

Giyik sözlerini şöyle sürdürdü: “ÖTV’siz yakıt bu dönemde bize neden olmasın? Bugün belki ÖTV’siz yakıt olsa çarkımız döner. Biz ciddi bir istihdam yaratıyoruz. Yaklaşık 265 tane çalışanımız var, 470 kişilik bir aileyiz. Devletin istediği her şeyi yapıyoruz. Devletimiz de böyle günlerde bizlere el uzatsın. Bizim çok büyük desteklerde gözümüz yok. Ayakta durabilmemiz için çalışabilmemiz için bize el uzatsınlar. Yarın ETUS çalışmazsa 8500 vatandaşımız mağdur olacak, biz zaten mağduruz. O yüzden buradan vatandaşları da bilgilendirmek istedik. Edirne’de bir araç 5000 ücretsiz vatandaş taşıdığında karşılığında devletten 800 TL alıyor. En azından bunun yarısı bize verilse ne şoför arkadaşım araçta tartışır ne vatandaşım sıkıntı yaşar. Sadece kendi çarkımızı döndürmek istiyoruz.” (DUVAR)