Özel Harekat'ta MHP kadrolaşması mı yaşanıyor?

T24 yazarı Tolga Şardan, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'in Devlet Bahçeli'nin elini öpmesinin teşkilattaki siyasallaşmayı ve Cumhur İttifakı'ndaki kırılmayı gösterdiğini belirtti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- T24 yazarı Tolga Şardan, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'in Devlet Bahçeli'nin elini öpmesinin ardından Karadeniz'in FETÖ'cülerden boşalan kadrolara MHP yanlısı Menzil tarikatı mensuplarını yerleştirdiği iddialarını gündeme getirdi. Yerlikaya'nın ziyarette bulunmamasına dikkat çeken Şardan, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız'ın da el öpme olayından hoşnutluğunun kameralara yansıdığını belirtti. Şardan'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Fotoğrafta da görüleceği üzere Karadeniz, misafirini tokalaşmayla karşılamak yerine iki eliyle deyim yerindeyse iki büklüm halde öpmesi, polis teşkilatının siyasallaşmasının nereye geldiğini göstermesi açısından önemli.

Bu fotoğraf her ne kadar ‘Özel Harekat üzerinden siyasallaşan polis görüntüsü’nü ortaya koysa da aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın içindeki kırılmayı gösteren yeni ipucu oldu.

Zira Bahçeli; 15 Temmuz sonrasında Özel Harekat'ı ilk kez ziyaret etmiyor. Önceki yıllarda ziyarete Önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eşlik ettiği biliniyor. Son ziyarette İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bulunmaması dikkat çekici.

Ev sahibi olarak Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız var. Zaten kamuoyuna yansıyan fotoğrafta Karadeniz'in Bahçeli'nin elini öptüğü sırada Ayyıldız'ın yüz ifadesinden ‘görevin başarıyla yerine getirildiği’ izlenimi mevcut.

Diğer yandan; fotoğraf sonrası MHP cephesinden eleştirilere ağır yanıtlar verilmesine karşın AKP'den dikkat çekici açıklama / açıklamalar gelmemesi dikkate değer.

Fotoğrafın yarattığı intiba; polis teşkilatının neredeyse tamamen MHP'nin kontrolüne girdiği.

Özel Harekat'ta bir süredir rahatsızlık veren ancak Emniyet üst yönetimince halı altına gizlenmeye çalışılan sıkıntılar var.

Bir bölümünü geçen nisanda Büyüteç'e konu ettim. Emniyet yönetimi sessizliğini koruyor. Bir nev'i ‘sükut ikrardan gelir1 durumu var.

Bu arada bir noktaya daha dikkat çekmekte fayda var.

15 Temmuz'dan hemen önce hakkında yönetimsel sorunlar çerçevesinde iddialar bulunan Başkan Süleyman Karadeniz, iktidar yanlısı gazeteye ‘Devletimizin istihbarat birimlerinin titiz çalışmaları sonucunda, FETÖ ve diğer taraflara aidiyeti olduğu tespit edilen 1200 personeli özel harekât branşından çıkardık. Özel Harekât Başkanlığı uzun zaman sonra en saf ve en temiz dönemini yaşıyor’ değerlendirmesini yaptı.

15 Temmuz fotoğrafıyla tartışılan Karadeniz, bu değerlendirmesiyle Soylu dönemine ‘Onun döneminde alınanlar arasında FETÖ'cüler var’ mesajını veriyor. Ancak birimden gönderilenler arasında Ülkücü görüşe sahip olan personelin yanı sıra Güneydoğu'da özellikle hendek operasyonlarında görev yapanların bulunduğu şikayetleri, bu satırların yazarının da aralarında bulunduğu medya mensuplarına aktarılan iddialardan.

Şimdi MHP Genel Merkezi'nin pek hoşuna girmemekle beraber, belirtmek gerekir ki, partide bazı isimlerin Menzil tarikatıyla temasının bulunduğu biliniyor. Bu isimlerden bazıların polis müdürleriyle fotoğrafları kamuoyuna yansıdı.

Bununla bağlantılı olarak Başkan Karadeniz'in, ‘FETÖ'cü ve diğer taraflar’ diyerek tanımladığı oluşumlarla bağı olup gönderilenlerden boşalan kadrolara MHP kontenjanından Menzilciler'in birime alındığı iddiaları konuşuluyor son günlerde Emniyet kulislerinde."

(HABER MERKEZİ)