Özel'den Erdoğan ve Bahçeli'ye: Onlar istiyor diye kavga etmeyiz

Erdoğan ve Bahçeli'nin açıklamaları hakkında konuşan CHP lideri Özgür Özel, "Onlar istiyor diye kavga etmeyiz. Onlarla vereceğimiz kavga asgari ücretin kavgasıdır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa’daki ziyaretlerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Harmancık Belediyesi’nde Başkan Haşim Ali Arıkan ile bir araya geldi.

Özel, partisinin Bursa'da 2 oydan 1'ini aldığını ifade ederek "Dediler ki CHP'ye oy vermeyin. CHP gelirse onlar ezanı susturacaklar, bayrağı indirecekler dediler. Bir yıl sonra seçim yaptık. CHP Bursa'da 2 oydan 1'ini aldı. Türkiye'de yüzde 38 oy alarak birinci parti oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye seslenen Özel, "Birileri istiyor ki kavga olsun. Elbette kavga ederiz. Ama Tayyip Beyle, Devlet Beyle onlar istiyor diye kavga etmeyiz. Kimlik kavgası yapmayız. Onlarla vereceğimiz kavga asgari ücretin kavgasıdır, çiftçilerin kavgasıdır" diye konuştu.

Özel, ayrıca anket sonuçlarını anımsatarak partisinin 3 firmadaki ankette her ay farkı açarak birinci parti olma özelliğini koruduğunu söyledi.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün 'Bayrağı indirecek' dedikleri bugün bu memleketin menfaatini en çok savunanlardır. CHP'nin ne camiyle sorunu vardır, ne camideki insanların inancına karışır. Cemevi de bizimdir camii de bizimdir. Her inanca inanan kişi başımızın tacıdır."

'HARMANCIK'IN PSİKOLOJİK ÖNEMİ VAR'

Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan ve Harmancık CHP İlçe Başkanı Ahmet Tufan’ı yerel seçimlerdeki başarı için tebrik eden Özel, "Haşim Başkan bu seçimlerde Harmancık’taki başarının Bursa’daki büyük başarının içinde nüfus olarak baktığınızda 6 bin 300 nüfuslu bir yer. Harmancık’ın büyük bir psikolojik önemi var. Bursa’nın en küçük ilçesi. ‘Dağdaki dört ilçeyi CHP alamaz’ diye uzun süredir oluşan bir yaygın kanaatin kırıldığı bir süreç. Ahmet Başkan ile birlikte CHP’de uzun yıllardır siyaset yapıyorsunuz, emek veriyorsunuz. Kendisinin ilçe başkanlığı, sizin belediye başkanlığınızda birlikte çalıştığınız bu süreçte başarıdan dolayı en başta şahsınızı, tüm partilerden seçilen belediye meclis üyelerini kutluyoruz" diye konuştu.

"Biz Harmancık’ta belli eserleri ortaya çıkarıyoruz. İzler bırakıyoruz. Bizim dışımızdaki iktidarlar, Harmancık’ı yerinde saydırıyor deyim yerindeyse” ifadelerini kullanan Özel, “Harmancık’ın yeniden atılım zamanı geldi" dedi.

'GELECEK SEÇİMLERDE 4'TE 4 İSTİYORUZ'

Harmancık Belediyesi çalışanlarının banka promosyonları 7 bin lirayken, 17 bin liraya çıkarılmasını takip ettiğini söyleyen Özel, "Harmancık’tan uzun yollar kat ederek, uzaktaki iş yerlerine servisle giden kadın işçilerimizin sorunları var. O konuda da gayret içinde olduğunu duyduk. Bu sefer Harmancık’taki belediye başkanlığımız 47 yıldır ilk kez aldığımız Bursa Büyükşehir Belediyesi üzerinden ve büyükşehir yasasının yetkileriyle çok daha kıymetli, önemli. Buraya bundan sonra çok güzel dokunuşlar yapılacak. Diğer dağ ilçeleri de Harmancık’a CHP’nin gelmiş olmasının yeniden ne çok katkı sağladığını görecekler. Gelecek seçimlerde dörtte dört istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

(HABER MERKEZİ)