Özgür Demirtaş: Enflasyona dayalı tahvil korkunç yanlış bir fikir

Enflasyon korumalı tahvilin yanlış bir fikir olduğunu söyleyen ekonomist Özgür Demirtaş, "100-200 yıl önce temeli atılmış ekonomi bilimini ters yüz etmeyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, enflasyon korumalı tahvilin çalışmalarını tamamladıklarını söylemesinin ardından ekonomist Özgür Demirtaş'tan değerlendirme geldi

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamada bulunan Demirtaş, insanların birikimlerini bankalara ve şirketlere koymak yerine bu tahvilleri almasının sonuçlarının ağır olacağını belirtti.

Demirtaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı, "Enflasyona dayalı tahvil fikri KORKUNÇ yanlış bir fikir. TÜİK’in rakamlarına güven daha da azalır. İnsanlar birikimlerini bankalara ve şirketlere koymak yerine bu tahvile koyarlarsa off off Allah aşkına 100-200 yıl önce temeli atılmış ekonomi bilimini ters yüz etmeyin."

Yüksek enflasyon ve buna bağlı dolarizasyonun önlenmesi için Hazine'nin enflasyona dayalı tahvil ihracı çıkarılacağı beklentisi oluşmuş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise verdiği bir demeçte söz konusu finansal aracın hazırlıklarının tamamlandığını duyurmuştu.(HABER MERKEZİ)