Özgür Özel, 100 yıl sonraki CHP Genel Başkanına mektup yazdı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 9 Eylül 2123 tarihindeki CHP Genel Başkanına mektup yazdı. Mektup, bir kapsül içinde CHP Genel Merkezi'nin bahçesine gömüldü.
DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin kuruluş yıl dönümü kapsamında 40 yaş altı MYK, PM, YDK üyeleri, milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları ile toplantı yaptı.
Özel, 9 Eylül 2123 tarihindeki CHP Genel Başkanına yazılan mektubu okuyarak, önceki genel başkanlar Murat Karayalçın, Altan Öymen ve Hikmet Çetin ile birlikte imzaladı.
Mektup, CHP Genel Merkezi bahçesine bir kapsül içinde gömüldü. Mektubun bir örneği de "CHP Bellek Sergisi"ne asıldı.
'MÜZE DEMEKTEN VAZGEÇTİK'
Daha sonra "CHP Müzesi"nin açılışı yapıldı. CHP Genel Merkezi'ndeki müzenin açılışında konuşma yapan Özgür Özel, "CHP’de çok gecikmiş, çok yerinde bir çalışmanın başlangıcını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sayın genel başkanlarımızın haklı uyarıları ile buraya 'müze' demiyoruz. Çünkü müze geride kalmış, tarihte kalmış eser ve yapıların muhafaza edildiği yerdir. Oysaki CHP canlı bir organizma ve her gün yenilenen, gençleşen, güçlenen bir yapı. Bunun için buraya 'Bellek Sergisi' adını vermeyi sayın genel başkanlarımızın takdirleriyle uygun gördük" dedi.
"Burasının bizim tarafımızdan açılıyor olması bir emeğin yok sayılması anlamına asla gelmemeli" diyen Özel, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, benim de şahitlik ettiğim Merkez Yönetim Kurulu toplantılarında bu eksikliği dile getirmesi, o dönemde Genel Başkan Yardımcımız olan Sayın Gamze Akkuş İlgezdi’nin bu işi, bir görevin üzerinde önemli bir sorumluluk görmesi ve belki de belli yılların en önemli, en yoğun uğraşı olarak kendini bu işe adeta vakfetmesi sonucunda bugünlere kadar geldi. Bugünkü dönemde benzer görevde olan Sayın Burhanettin Bulut’un emekleri var. Sayın Umut Akdoğan’ın emekleri var. Onların emeklerinin, gayretlerinin üzerine bugünkü arkadaşlarımızın çalışmalarıyla bu Bellek Sergimiz bugünkü halini aldı" ifadelerini kullandı.
Sergide CHP'de tarihindeki önemli olaylarla ilgili belgeler, eşyalar, afişler ve seçim şarkılarının yer aldığını söyleyen Özel, "Bu kapıdan girdikten sonra tarihin kritik kavşaklarında; 1972’de üç fidanın idamındaki gözyaşlarını, 1960 darbesinden sonra İsmet Paşa’nın idamlara mani olmak için gösterdiği insanüstü gayreti, bu partinin o günden bugüne 12 genel başkanıyla, asla ve asla ne darbeye meyil ettiğini, ne darbeciye yol verdiğini, ne demokrasiden ödün verdiğini, hiçbir genel başkanın bir santim eğilmediğini, bir adım geri atmadığını, bir kelime eksik konuşmadığını göreceksiniz" diye konuştu.
(HABER MERKEZİ)