Özgür Özel: Bornova Anadolu Lisesi ailesine bunu yaşatamazsınız

CHP lideri Özgür Özel, Bornova Anadolu Lisesi korusuna "Suriyeliler için anaokulu yapılıyor" iddialarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nin korusuna "Suriyeliler için anaokulu yapılıyor" yönündeki tartışmalara tepki gösterdi.

Özel, İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin Türkiye’nin en saygın ve değerli eğitim kurumlarından biri olduğunu belirterek, bu hatadan derhal geri dönülmeli çağrısı yaptı.

Özel açıklamasında şunları söyledi:

“İzmir Bornova Anadolu Lisesi Türkiye’nin en saygın ve değerli eğitim kurumlarından biridir. Binlerce mensubundan biri olduğum Bornova Anadolu Lisesi ailesine bunu yaşatamazsınız. Bu hatadan derhal geri dönülmelidir. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nın, öğrencilerinin ve velilerinin yanında bu rezaletin karşısındayız. Gereği yapılacak.”

'EŞSİZ MİRASIN TALAN EDİLMESİNE ASLA MÜSAADE EDEMEYİZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de, konuyla ilgili “Bornova Anadolu Lisesi kampüsüyle ve korusuyla bir bütündür. İzmir’in bu eşsiz mirasının şantiyeye çevrilerek talan edilmesine asla müsaade edemeyiz. Kampüsümüzün yaşaması için direnen tüm öğrencilerin ve velilerin yanındayım” açıklamasını yapmıştı.