Özel’den genel seçim göndermeli 'TRT' çıkışı: Geliyoruz, hazır olsunlar

TRT ve Anadolu Ajansı'nın tarafsız olmamakla eleştiren CHP lideri Özgür Özel, "Biz geliyoruz hazır olsunlar. Seçimlerin ertesi günü göreceğim bakalım haberleri nasıl verecekler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir programı kapsamında Ayvalık ilçesini ziyaret etti.

DHA'nın haberine göre, CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı binası önünde toplananlara seslenen Özgür Özel, partisini herkesin "babaevi" olarak nitelendirdi. Özel, "Buranın tapusu hiçbirimizin üzerinde değildir. Ne bende ne Kemal Bey'de ne rahmetli Ecevit'te ne İnönü'de. Babaevinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bütün demokratlarının 31 Mart yerel seçimindeki çağrısına uyduklarını belirten Özgür Özel, "Türkiye İttifakı'ndaki herkesi, siz aslan sosyal demokratları, muhafazakar demokratları, milliyetçi demokratları, Kürt demokratları, bu ülkeyi seven, birbirini seven, daha eşit, daha adil, daha zengin ve daha özgür bir Türkiye isteyen bütün demokratları babaevine çağırıyoruz" diye konuştu.

'BU BAŞARIYI YEREL SEÇİMLERDE BIRAKMAYACAĞIZ'

Millet İttifakı'nın geçmişteki bileşenleri olarak anlaşamadıklarını hatırlatan Özel, "Türkiye İttifakı'nı iktidar yapanlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu başarıyı yerel seçimlerde bırakmayacağız. Bunu sürdüreceğiz. Yerel seçimin akşam şunu söyledik; 'Bu bir zafer değil. Bu bir başarı ama çok önemli bir görevi sırtımıza yükleyen bir başarı'. Biz bundan sonra kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayırmadan, adil, düzgün bir şekilde görev yapacak, belediye başkanlarımızla birlikte bu bize verilen krediyi en iyi şekilde kullanacağız ve esas zaferi, esas büyük başarıyı hep beraber yapılacak ilk genel seçimlerde yaşayacağız" dedi.

'GELECEK SENE SU SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK'

Balıkesir'in mali olarak Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biri olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçmiş yönetimin Edremit Körfezi'nde ve Ayvalık'ta su sorunuyla ilgili adım atmadığını belirtti.

Özel, "Borcu ödemeyi bırakın, faizinin ödenecek hali yok. Büyük bir plansızlık ve yatırımsızlık yapılmış. Ancak Ahmet Akın projeyi hazırladı. Biz elimizden gelen desteği hazırladık. Size şu kadarını söylüyoruz. Ahmet Akın dün bana da kamuoyuna da söyledi. Gelecek sene geldiğinizde su sorunu çözülmüş olacak. AK Parti'den susuz aldığı belediyeyi suya kavuşturuyor, huzura kavuşturuyor. Alın size CHP belediyeciliği" diye konuştu.

Özel, sokak röportajında sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engelini eleştirdiği için tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu ziyaret edeceğini dile getirdi. 

Üniversite öğrencisi Dilara Çiçek'in, İstanbul'da 12-15 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde destek hizmetlerinde görev almak için yaptığı başvurunun başörtüsü nedeniyle reddedildiğini hatırlatan Özel, şunları söyledi:

'DİLARA'NIN GELECEĞİ DE DİLRUBA'NIN GELECEĞİ DE CHP'NİN GÜVENCESİ ALTINDA'

"Geçtiğimiz haftalardan bir isimle bugün kamuoyunda duyulan bir ismi birlikte telaffuz etmek isterim. Bunlardan bir tanesi Dilruba, bunlardan bir diğeri de Dilara. 2 genç kadın. Dilruba'nın bir sokak röportajında söylediği sözlerin hepsine katılmayabilirsiniz. Birtakım ithamlar geçtiğinden dolayı söylediği sözler maksadını aşmış olabilir. Ama genç bir kadın düşüncelerini ifade ediyor. Onu aldılar, götürdüler, tutukladılar ve eylül ayının 3'ünde mahkemeye çıkaracaklar. Yarın sabah hepimiz adına Dilruba'yı cezaevinde ziyaret edeceğim ve kendisini 9 Eylül'deki partimizin açılış törenine, partimizin kuruluş yıldönümüne davet edeceğim."

Dilara, diş hekimliği fakültesi öğrencisi. Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde 'Seni istemiyorlar' demişler. Niye? 'Senin başörtün var' demişler. Bu sabah Dilara'yı aradım. Böyle bir uygulamaya tasvip etmediğimizi, başı açık ya da kapalı önemli olan bu ülkenin evlatlarının özgürlükleridir, yaşam biçimidir. İsteyen istediği gibi yer, içer. İsteyen istediği gibi örtünür, isteyen istediği gibi giyinir, hepsinin teminatı vardır ve bunların hepsinin teminatı CHP'dir. Dilara'nın geleceği de Dilruba'nın geleceği de CHP'nin güvencesi altında. Dilara'yı da bugün 9 Eylül'de partimizin kuruluş yıl dönümü törenlerine davet ettim. Bu parti inanç özgürlüğüne de başını örtüp okumak isteyen Dilara'ya da sokakta özgürce eleştiri hakkını kullanan Dilruba'ya da sahip çıkar. CHP kutuplaşmanın değil kucaklaşmanın partisidir."

'BAŞKANLAR, VATANDAŞIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAK'

Özgür Özel, Ayvalık'taki temaslarının ardından Gömeç ilçesine gitti. Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı'yı ziyaretinin ardından açıklama yapan Özel, "Melih Bağcı'nın cebindeki anahtar, belediyenin kasasının ya da kapısının anahtarı değil. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılındaki CHP'nin iktidarının anahtarı. Onlar iyi yönetecekler, örgütümüzle uyumlu çalışacaklar, vatandaşın beklentilerini karşılayacaklar ve sonunda CHP'nin geneldeki iktidarının kapısını aralayacak" dedi.

Kamu yayıncıları Anadolu Ajansı ve TRT'yi tarafsız davranmamakla eleştiren Özel, "Yerel seçim öncesi dediler ki, 'Anadolu Ajansı sizi vermiyor'. Atatürk'ün cepheden haber versin diye kurduğu ajans bizim haberlerimizi çok kısıtlı ve fevkalade maksatlı kısaltarak çok içeriksiz verdi, canları sağ olsun. TRT, AK Parti'nin kanalı olmuş, onlara '31 Mart akşamı bir sürprizim var' dedim. Öbürü bize saldırdı, 'Canları sağ olsun' dedim. 31 Mart akşamı büyük bir zafer kazanacağımız doğru belirlediğimiz adaylarla, önceden yaptığımız anketlerle, sahadaki takiplerimizle zaten görülüyordu. Son 10 günde daha büyük bir coşkuya dönüştü" diye konuştu.

'ARTIK KAZANMAYI ÖĞRENMENİN ZAMANI'

Sandık görevlilerine mesajlar gönderildiğini dile getiren Özel, şöyle devam etti:

"Partiler kriz anlarını yönetmek için önceden tedbir alırlar. Çünkü Anadolu Ajansı farkı 25 puan gösteriyor, moraller bozulacak, seçimin sonucunun da birazcık sıkıntılı olacağı anketlerde görülüyor, partide şöyle SMS'ler hazırlanıyordu: 'Gelecek haberler ne olursa olsun, seçimi açık farkla kaybettiğimiz iddia edilse de bunlara inanmayın, moralinizi bozmayın, sandıkların başından ayrılmayın'.

Bu sefer de bir hazırlık yapıyoruz akşama. 'Nasıl bir SMS hazırlayalım, kaçta gitsin' dediler. Dedim ki sandıklar batıda da kapanıp üstünden 1 saat geçtikten sonra sandık görevlilerine şu mesaj gitsin: 'Birazdan çok iyi haberler alacaksınız, sakın sandıkların başını bırakmayın. Son imzalı tutanağı teslim edene kadar görevinizin başında olun. Sizler bizim demokrasi kahramanlarımızsınız'. Artık yeterince kaybetmeyi öğrendik, her yenilgiden bir ders çıkardık ama yenilmeye de bıktık. Artık kazanmayı öğrenmenin zamanıdır. Bundan sonra yenilgilerden ders almak değil başarıyı, zaferi olgunlukla taşıma sınavıdır."

İlk genel seçimde iktidar olacaklarını iddia eden Özel, "Biz hep beraber ümit ediyorum, Türkiye'yi yönetmeye hazır olduğumuzu bütün vatandaşlarımıza anlatıp çok çok çok büyük bir zaferle, Cumhuriyet'in 100. yılının ilk genel seçimlerinde yine hep birlikte başarıyı yaşayacağız. TRT'ye bir sürprizimiz daha olacak. 31 Mart gecesi dediler ki, 'Hani TRT'ye bir sürpriz vardı açıkla'. Dedim ki, 'Miting yaptık vermediniz, açıklama yaptık vermediniz. 105 yerde otobüs üzerinde konuştum vermediniz. AK Parti 2 bin dakika, bizi 2 dakika verdiler. Şimdi sürprizimi açıklıyorum, 47 yıl sonra TRT ekranlarına bakın CHP, Türkiye'nin birinci partisi'. Al sana sürpriz" ifadelerini kullandı.

Konuşması için TRT'ye manşet öneren Özgür Özel, "Sürprizi bozmak istemem ama gelecek seçim akşamı, yine ekranlardayım TRT'ye daha büyük bir sürprizimiz var. CHP iktidar partisi. TRT hepimizden kesilen vergilerle çalışıyor. Sağ olsunlar emekçisinde bir sıkıntı yok ama başındakiler iktidarın askeri olmuşlar. Şöyle bir haber yapsalar ya akşam 'Ana muhalefet lideri Özgü Özel'den iddialı çıkış. Yapılacak ilk seçimlerde iktidar olacaklarını ve bunun TRT ekranlarında yer alacağını söyledi'. Vallahi bu haberi ıskalıyorsa TRT, hayatın en büyük gerçeğini ıskalıyor. Biz geliyoruz hazır olsunlar. Seçimlerin ertesi günü göreceğim bakalım haberleri nasıl verecekler" dedi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)