Özgür Özel, Bursa'da 'Semt Lokantası' açılışına katıldı: Sayı dörde çıkacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa'da Semt Lokantası açılışına katıldı. Yoğun ilgi gören lokantaya gelenler, sayılarının çoğalmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

BURSA - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bursa'nın ilk 'Semt Lokantası' Merinos Gölpark'ta açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Semt Lokantası'nda 4 çeşit yemeğin 60 liradan verileceğini duyurarak, "Vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.

'MEMNUNİYET VERİCİ AMA ÖNLERİNİ KESİYORLAR'

Açılışa gelenlerden Nuran Çiçeksever, Semt Lokantası'nı memnuniyet verici bir durum olarak karşılıyor. Çiçeksever, "Bugüne kadar AKP'liler burada bedavadan düğün yapıyorlardı. Biraz da bizimkiler yapsın. Çok güzel bir şey. Ama önlerini kesiyorlar. Borçları yüklediler. Yasa çıkardılar, hayvanları öldürmeyi belediyelerin üstlerine atıyorlar. İnsanlarımız görür mü görmez mi bilmiyorum. Biz görüyoruz" dedi.

Mehmet Yıldız ise Bursa'daki dar gelirli aileler için iyi olacağını belirterek, "En azından ekonomik bir şekilde millet karnını doyurabilecek" diye konuştu.

Ahmet Kuleç de şunları söyledi: "Fakirlere, garibanlara güzel bir yer. Şimdiye kadar olması gereken bir yer. Şimdiden sonra inşallah devamı gelir. Bir kaç tane daha belirli bölgelerde olmasını isteriz. Yıldırım'da, Nilüfer'de de olmasını isteriz."

'ASKIDA YEMEK UYGULAMASINI BAŞLATIYORUZ'

Harmancık programının ardından Semt Lokantası'nın açılışında konuşan Özgür Özel, İstanbul’dan sonra birçok şehirde Kent Lokantaları'nın hayata geçirildiğini söyledi. Vatandaşların sağlıklı, ekonomik ve iyi yemeğe ulaştığını söyleyen Özel, "Bursa'da yıl sonuna kadar bu sayı dörde çıkacak. Türkiye'de bütün belediyelerde bu hizmet ortaklaşacak. Tabelasıyla, ismiyle tek tipleşecek. Kent Lokantası isminde birleşecek ama o zamana kadar Semt Lokantası olarak hizmet etmeye devam edecek" dedi.

Askıda yemek uygulamasını da başlattıklarını belirten Özel, "Parası olanlar 400 lira ödeyip, parası olmayan 10 yoksula ücretsiz yemek yeme imkanı yaratabilirler. 3 gündür Bursa'dayım. Oyunu helal edenleri gördüm. Halk odaklı belediyecilikte devam edeceğiz. Türkiye’nin makus talihini değiştirmeye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yapmaya geliyoruz" diye konuştu.