Özgür Özel ve Erkan Baş'tan Can Atalay çağrısı: Hemen tahliye edilmeli, hızla milletvekili yemini etmesi sağlanmalı

CHP lideri Özel ile TİP lideri Baş; AYM'nin Can Atalay davasında gerekçeli kararının Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası çağrı yaptı: Atalay tahliye edilmeli, hızla vekil yemini etmesi sağlanmalı...

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa Mahkemesi'nin TİP'ten Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen, daha sonra da vekilliği düşürülen Gezi Davası tutuklusu Can Atalay'a ilişkin kararının gerekçesi Resim Gazete'de yayımlandı. 

AYM'nin "vekilliğin düşürülmesi yok hükmünde" kararının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş 'tahliye' çağrısı yaptı. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özgür Özel şu ifadeleri kullandı: 

"Anayasa Mahkemesi, Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği gerekçeli kararıyla milletvekilliğinin düşmesinin yok hükmünde olduğunu tespit etmiştir.

Can Atalay tahliye edilmeli, hızla milletvekili yemini etmesi sağlanmalı ve tüm hakları iade edilmelidir."

TİP Lideri Erkan Baş'ın mesajı ise şöyle: "TBMM’nin Hatay Milletvekilimiz Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine dair kararının yok hükmünde olduğu Anayasa Mahkemesi tarafından açıkça tespit edildi ve gerekçeli karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Ülkemize yaşatılan bu büyük utanç derhal giderilmeli, Can Atalay’ın derhal tahliye edilerek milletvekili yemininin ardından görevine başlaması sağlanmalıdır. Darbeciler yenilecek, #CanAtalayMeclise gelecek! Tüm Gezi tutsakları özgürlüğüne mutlaka kavuşacak!"

 

(SOSYAL MEDYA)