Özgür Özel: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gelecek hafta görüşeceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la gelecek hafta görüşeceklerini, gün ve saati ise yarın belli olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya'yı ziyaret etti. 

Kadir Özkaya'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Özgür Özel, "2 gündür Anayasa Mahkemesi gecikmiş ama çok önemli kararlar veriyor. Bu görüşmenin, bu kararlarla ilişkilendirilmesini istemem çünkü hoşumuza gitmeyen kararlarda tepki verme sorumluluğumuz olduğu gibi, olmasını gerektiğini düşündüğümüz kararlardan sonra da gelip sanki bir kutlama gibi algılanması Anayasa Mahkemesi'nin tarafsızlığına gölge düşürür" dedi.

"Biz Anayasa Mahkemesi'nin üzerine titizleniyoruz" diyen Özel, "Anayasa Mahkemesi'ni fevkalade önemsiyoruz. Anayasa Mahkemesi'ni kim değersizleştirirse, bu bazen üyelerinin, kararlarının, siyasilerin bazen de hukukçuların orta ve uzun vadede kimse karlı çıkmaz. Çünkü Anayasa Mahkemesi, anayasanın güvencesidir. Anayasa, toplumsal mutabakattır. Bu sınırlar içinde yaşayan insanların bir mutabakatları olduğunun cisme dönüşmüş halidir. Üzerinde varılmış bir mutabakat yoksa kimse devletini, milletini çok sevdiğinden bahsetmesin. Anayasaya uyma zorunluluğunu denetleyen AYM'yi yok saymak, hiçe saymak tamamen anayasal düzene baş kaldırmak demektir. Bunu kim yaparsa karşısındayız çünkü bu kalkışmadır, darbedir" ifadelerini kullandı.

'SİYASETÇİLER BİRBİRLERİYLE GÖRÜŞMELİ'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşmeye dair soru üzerine Özel, "Sayın Erdoğan'la görüşme tarihimiz gelecek hafta olacağı kesinleşti. Tahmin ediyorum, yarın sizinle gününü ve saatini paylaşma imkanımız olacak. Bu önemli bir görüşme, ben siyasette herkesin herkesle görüşmesini savunuyorum. Bu normalleşme dediğimiz bir dönem. Sayın Erdoğan yumuşama süreci diyor. Siyasetçiler, genel başkanlar, eski genel başkanlar, siyaseti bırakmış siyasetçiler birbirlerini aramalı, sormalı, görüşmeli. Geçmişte en kötü sözler kurulmuş olsa da barışmasını bilmeyen küsmemeli" diye konuştu.

AKŞENER-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ: UMARIM HER İKİ TARAFIN DA MEMNUN AYRILDIĞI BİR TEMAS OLUR

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Ramazan Bayramı ve Anneler Günü'nde aradığını söyleyen Özgür Özel, "Benim Akşener'le temasımın siyasi faydasının peşinde olsam, o gün iletişimini yapardım. Ama bunlar insani şeyler. İnsani duygularını kaybeden siyasetçilerin ülkeye kazandıracağı hiçbir şey yok. Umarım her iki tarafın da memnun ayrıldığı bir temas gerçekleşiyordur. Biz de dikkatle takip ediyoruz" dedi.

'MÜSAVAT BEY'LE BUGÜNE KADAR ÇOK GÜZEL GÜNLERİMİZ OLDU, BU DA NAZAR BONCUĞUMUZ OLSUN'

İYİ Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Aykut Kaya'nın CHP'ye katılmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun "Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise, bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir" tepkisi sorulan Özel, şunları söyledi:

"Canı sağ olsun. Geçmiş dönemde de oldu, anlayış gösterdim. CHP'yle sertleşmekten, restleşmekten bir fayda umuyorlar. Canları sağ olsun. Ben kavga edecek değilim. Öyle davranacak olsak şunu yapmayız; bugün Belediyeler Birliği seçimi vardı. İYİ Parti'ye üst yönetimde yer verdik. Sadece 2 delegesi olabilir ama biz İYİ Parti'yi bu ülkenin önemli bir siyasi yapısı olarak görüyoruz. Çünkü onlara oy veren iyi insanları önemsiyoruz. Yöneticilerin sertleşmesi, iyi insanları kötü insan yapmaz. Ben asla ve asla bu tip tartışmaların içine girmem. Yoksa verilecek çok cevap var. Ama bundan sizin, bizim, bu ülkenin yoksul, işsiz, mutsuz insanlarının ne çıkarı var? Müsavat Dervişoğlu ile Özgür Özel birbirinin kaşını gözünü yarsa bir garibanın karnı doyuyor mu? Aksine bu düzen dönmek için kendine fırsat buluyor. Sadece şunu söyleyeyim, Müsavat Bey'in nitelendirdiği gibi bir ilişkimiz olmadı. Biz ne kimsenin milletvekiline kanca atarız ne başka bir şey yaparız. Baba evine dönmek istiyorum diyen bir milletvekiline ne diyeceksiniz? Ben ittifaklar arasında milletvekili geçişini hep sorunlu buldum. Erdoğan'a itirazla oy toplayıp, Erdoğan'ın partisine gidenler var İYİ Parti'de. Geçen dönem 4 tane, bu dönem 1 tane. Şimdi onlara kızmak lazım. Siz oyu başka sebeple aldınız diye. Ama bu kadar ortak değerde, Atatürk'te, laiklik hassasiyetinde, Anayasa'da, güçlü bir parlamentoda mutabık bir partiden diğerini bir milletvekili kendi tercihiyle gidiyorsa bu işi bu kadar kriminalize etmeye gerek yok. Müsavat Bey'le bugüne kadar çok güzel günlerimiz oldu, bu da nazar boncuğumuz olsun"

(HABER MERKEZİ)