Özel: 'Keşke CHP iktidarda olsaydı dedirteceğiz'

CHP'nin Gölge Kabinesi ilk toplantısını yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “'Keşke CHP iktidarda olsaydı, keşke bu gölge bakan gerçek bakan olsaydı’ dedirtmemiz gerekiyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Gölge Kabinesi ilk toplantısını önceki akşam gerçekleştirdi.

3 buçuk saat süren toplantıda, dünyadaki gölge kabine örneklerinin detaylandırıldığı üç ayrı sunum yapıldı. Ayrıca Gölge Kabine üyeleri sorumluluk alanlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

'MECLİS KOMİSYONLARIYLA DÜZENLİ TOPLANTI YAPIN'

Özel, Gölge Kabine üyelerinden Meclis’te sorumluluk alanlarıyla ilgili ihtisas komisyonlarının üyeleri ile düzenli toplantılar yapmalarını, kendi çalışmaları hakkında komisyon üyelerini bilgilendirmelerini ve komisyon üyeleri ile görüş alışverişinde bulunmalarını istedi.

HER HAFTA KAPALI GRUP TOPLANTISI KARARI

Gölge Kabine toplantısında Meclis'te her hafta kapalı grup toplantısı yapılması kararı da alındı. Antalya’da aralık ayının ilk haftası gerçekleştirilecek milletvekili kampının ardından başlayacak kapalı grup toplantılarında Gölge Kabine üyelerinin en az birinin görev alanlarıyla ilgili sunum yapacağı ifade edildi.

ÖZEL: 'KEŞKE CHP İKTİDARDA OLSAYDI' DEDİRTMELİYİZ

Toplantıda Özel’in, “Gölge Kabine ve Meclis Grubumuzun işbirliğini çok önemsiyorum. Gölge Kabine’nin elbette gelişmeler karşısında reaksiyoner tavırları olabilir ama beklentimiz yapıcı ve etkili bir muhalefettir. ‘Keşke CHP iktidarda olsaydı, keşke bu gölge bakan gerçek bakan olsaydı’ dedirtmemiz gerekiyor” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Gölge Kabine toplantılarının düzenli yapılacağı, zaman zaman Ankara dışında da yapılabileceği kaydedildi.