Özgür Özel: Yeni bir yapımız var SODEMBEK, başkanlığını ben yapıyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sosyal Demokrat Belediyeler Eşgüdüm Konseyi"ni (SODEMBEK) kurduklarını söyledi.

Fotoğraf: CHP
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'de temaslarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Karesi Belediyesi'ni ziyaret etti.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, ziyarette konuşan Özgür Özel, "Buraya sizleri ziyarete geldik. Gerçekten çok önemli bir başarı elde edildi Balıkesir’de. Bugün 16 belediye başkanımızla birlikteyiz. Karesi, iki merkez ilçemizden bir tanesi. Çok önemli bir ilçe ve bu ilçeyi neredeyse iki kişiden birinin teveccühü ile kazanmış olmanız, hem örgütümüzün hem adayımızın uyumlu, gayretli çalışmalarının sonucu. Örgütümüzle, Büyükşehir Belediye ile aranızdaki ilişkilerin bu şekilde iyi olması bize daha büyük başarıları getirecek" ifadelerini kullandı.

'KATI PARTİCİLİK YERİNE HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ'

Halk arasında ayrım yapmayacaklarını söyleyen Özel, "Biz CHP olarak bu seçimde Türkiye ittifakı dedik, Balıkesir ittifakı dedik. Katı particilik yerine herkesi kucaklayan, toplumun tüm kesimlerine dokunan özellikle kimseyi siyasi görüşüne, inancına, mezhebine, doğduğu yere göre ayırmadan, onların açlığına, yoksulluğuna, işsizliğine çare bulmaya çalışan kamu görevlilerisiniz sizler. Bu son derece önemli. Sizin başarınız ileride CHP'nin, Türkiye ittifakının iktidar kapısını açacak. Bunu son derece önemsiyoruz" dedi.

"Size Karesi’ye emanet etti Karesililer. Biz de sizi örgütümüze emanet ediyoruz. Başkanımız, yönetimi, sizin çalışmalarınızı en iyi şekilde destekleyecek. Gördükleri talep ve istekleri sizlere aktaracaklar" diyen Özgür Özel, "İnsanlar artık kimin olmaması gerektiğini biliyorlar. Sizin gibi, bütün belediye başkan adaylarımız gibi temiz, dürüst, çalışkan dinamik kadrolara güvendiler, destek verdiler. Bunu şimdi genel iktidarda yapmak için hazırlanıyor. Bunun için hep birlikte gayret sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

'GÜNÜ GELDİĞİNDE BÜTÜN TÜRKİYE'NİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ'

Sosyal Demokrat Belediyeler Eşgüdüm Konseyi'ni (SODEMBEK) kurduklarını dile getiren Özel, şunları söyledi:

"Sizin tüm ihtiyaçlarınızda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcımız burada. Yeni bir yapımız var SODEMBEK diye, "Sosyal Demokrat Belediyeler Eşgüdüm Konseyi". Bunun için de hem SODEMSEN’in Genel Başkanı hem SODEM’in Başkanı hem de delege çoğunluğunu elde ederek çoğunluk sağladığımız ve seçimlerini kazandığımız başta Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Tarihi Kentler Birliği, Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Ege Belediyeler Birliği, İç Anadolu Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Sağlıklı Kentler Birliği gibi çok sayıda yapının başkanlarından oluşan bir konseyimiz var. O konseyin başkanlığını ben yapıyorum, Onursal Başkanlığını da Eskişehir önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen yapıyor. Hem eşgüdümle hem eğitimle hem denetimle ilgili hep birlikte bir ortaklığı sağlayacağız ve hep birlikte çalışacağız. Bu yapıların tamamı Karesi Belediyesi’yle iş birliğine, Karesi Belediyesi’ni desteklemeye hazır durumdadırlar. Biz hep beraber Karesi’nin ve Balıkesir’in yüzünü güldüreceğiz. Günü geldiğinde bütün Türkiye'nin yüzünü güldüreceğiz."

(HABER MERKEZİ)