Özgür Özel'den Fernas işçilerine destek: Sadece haklarını istiyorlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fernas işçilerinin eylemini ilişkin açıklamada bulundu. Özel, "Bu işçiler sadece haklarını istiyorlar" dedi.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Soma ilçesinde AK Partili Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Fernas Madencilik'te çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan madenciler, Ankara Kurtuluş Parkı'nda başlattıkları oturma eylemi ve açık grevinin 2. gününde polis müdahalesi sonrasında gözaltına alındı.

İşçilerin parkta kaldıkları alan polisler tarafında bariyerlerle kapatılırken, işçiler, ifadeleri alındıktan ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra serbest bırakıldı.

'KUL HAKKI YİYOR'

Fernas işçilerinin direnişine ilişkin "Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım" konferansı sonrasında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef akıl almaz bir durum. Bu işçiler sadece haklarını istiyorlar. Buradan Sayın Erdoğan'a bir daha sesleniyorum; farkında mısınız Batman milletvekiliniz herkesin kabul ettiği ve herkesin bildiği bir şekilde maden işçilerini çok fazla çalıştırıp onların hak ettiği fazla mesailerini ödemiyor, hafta tatillerini yaptırmıyor, yaptırmadığı hafta tatillerinin de parasını ödemiyor. Bu işçilerin emeğini sömürüyor. Buna karşı eylem yaptılar duymadınız, yola çıktılar yürüdüler engel oldunuz, o engelleri aştılar yalın ayak yürüdüler. 48 gündür Ankara'da eylem yapıyorlar. Canlarına tak etti. Bakanlarınız görüşmüyor ve milletvekiliniz sizi kandırıyor, kul hakkı yiyor ve herkese diyor ki 'Sayın Erdoğan'ın haberi var.' O işçiler 36 saat açlık grevi yaptılar geldiniz onları topladınız. Şimdi de kaldıkları parkı kapattınız. Niye? Görülmesin diye. Bu insan niye yalın ayak yürür diye bir düşünün. Bu çocuklar hem çok dertli, hem çok haklılar ve eninde sonunda kazanacaklar. Artık Fernas'ın sahibi milletvekilinizin yalanlarına değil de çoluğunu çocuğunu bırakmış 45 gündür Ankara'da dolaşan insanlara kulak verin."

(ANKA HABER AJANSI)