Özgür Özel'den Haniye açıklaması: Netanyahu’yu alkışlayanlar katliamın ortaklarıdır

Haniye'nin öldürülmesi ile ilgili "Bir şiddet olayıdır, cinayettir" açıklaması yapan CHP lideri Özgür Özel, "Netanyahu’yu Amerika’da alkışlayanlar bu katliamın ortaklarıdır" diye konuştu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin, İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı konutunda suikasta uğrayarak hayatını kaybetmesi ve İsrail’in yaptığı saldırılar hakkında konuştu.

Amerika’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu alkışlayanların bu katliamın ortağı olduğunu belirten Özel, “Biz nerede bir şiddet varsa nerede bir ölüm varsa bundan üzüntü duyarız. Biz İsrail’in Filistin’e yaptığı devlet teröründe duruyoruz. Ama Hamas'ın Ekim ayında başlattığı saldırılar hepimizi üzmüştü. Suçsuz insanlar öldü. Ama orada suçsuz insanlar öldü, biz buna karşılık veriyoruz diye 40 bin kişi öldürdüler. Hala daha durmuyorlar.

Netanyahu’yu Amerika’da alkışlayanlar bu katliamın ortaklarıdır. Netanyahu gibi birisine çocuk, kadın katiline, ambulans, hastane vurdurtan, ekmek kuyruğundaki insanlara ateş attırtan bir insanlık suçlusuna bir soygunun suçlusuna belki ileride bu noktaya gelecek iş. Bunun tanımı odur ve uluslararası camia bunu eninde sonunda kabul etmek zorunda kalacak. Alkış tutanlar bu şiddetin devamından sorumludurlar. Hamas liderinin öldürülmesi de bir şiddet olayıdır, bir cinayettir. Biz onu da tasvip etmiyoruz. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın akan her damla kan akan her damla gözyaşı bizim yüreğimizi sızlatmaktadır” dedi.

 

(HABER MERKEZİ)