Özgür Özel'den 'liderler zirvesi' çağrısı

İktidar ve DEM Parti arasındaki diyalog ortamının Türkiye için yararlı olduğunu söyleyen Özgür Özel, "29 Ekim’de bir liderler zirvesiyle neden taçlanmasın. Buluşalım Atatürk’ün evinde" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet'ten Mustafa Balbay'ın sorularını yanıtlayarak gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli’nin el sıkma ile başlattığı diyalog ortamını iki bakımdan önemsediğini söyleyen Özel, "Birincisi Türkiye için yararlı. Kutuplaşma yeter artık. İkincisi benim başından beri vurguladığım normalleşme işte buydu. Konuşabilmek, birbirimizi dinlemek. Bu, tarafların birbirine teslim olduğu ya da olacağı anlamına gelmez. CHP olarak oyunun dışında değiliz. Ancak her şeye katılmak ya da parçası olmak durumunda da değiliz. Asırlık CHP’nin Türkiye’nin temel sorunları için gösterdiği başlıca adres Meclis’tir. Çözüm yeri TBMM’dir. Zemin Meclis’tir. Burada bütün sorunları konuşabiliriz" dedi.

Ağustos ayı ortasında Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edeceğini ama ayağı kırıldığı için ziyareti gerçekleştiremediğini söyleyen Özel, "Şimdi ziyaret edeceğim" diye konuştu. Diyarbakır’dan Van’a 6 Güneydoğu ilini gezeceğini söyleyen Özel, "Gelişmeleri orada ayrıntılarıyla konuşacağım. Bu iller bizim çok partili hayata geçtikten sonra da uzun süre birinci parti olduğumuz iller" ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili de konuşan Özel, "Bütün mesele beş kelimelik tanımı yaşama geçirmek. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal, hukuk devletidir. Bu bağlamda anayasanın ilk dört maddesi tartışma dışıdır" dedi.

Özel son olarak, "1 Ekim’de başlayan genel diyalog ortamı 29 Ekim’de bir liderler zirvesiyle neden taçlanmasın. Olabilir. Buluşalım Atatürk’ün evinde. Çay partisi şeklinde olur, bir zirve olur... Biz varız. Biz bütün partilerle görüşebilen parti olarak bunun herkesi kapsamasından mutlu oluruz" çağrısında bulundu.

 

(ALINTI)