Özgür Özel'den Mahmud Abbas'a çağrı: Ben kendisiyle Gazze'ye gitmeye varım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a çağrıda bulundu. Özel, "Ben kendisiyle Gazze'ye gitmeye varım" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk TV'de Faruk Aksoy'un sorularını yanıtladı.

Filistin'e ziyarete ilişkin konuşan Özel, "Gün bekliyoruz, resmi yazıyı yolladık. Ben hem CHP Genel Başkanı hem Sosyalist Enternasyonal ikinci başkanı olarak görüşmek istediğimi söyledim. Resmi yazı ile talep ettik. Ayağım kırık olmazsa 1 Eylül'de Filistin'e gidiyorum. Ramallah ve Batı Şeria'ya. Sayın Abbas ile telefonda konuştum, dedi ki, 'CHP'nin lideri randevu istemez, ikinci vatanına ne zaman gelmek isterse biz de karşılarız' dedi. Eğer kendisi uygun görürse, çok sayıda lider kendisine eşlik etmek isteriz. Ben kendisiyle Gazze'ye gitmeye varım" dedi.

'HER BİR FİLİSTİNLİNİN YANINDAYIM'

'Hamas'a terör örgütü demedim' diyen Özel, "Terör eylemleri yapıyor dedim. Kasımdan bugüne Hamas'ın yaptığına meşru müdafa diye İsrail devlet terörü yapıyor. Olaylar Hamas'ın terör eylemi ile başladı diye İsrail'in yaptığı karşılaştırılabilir mi? Her bir Filistinlinin yanındayım" ifadelerini kullandı. 

'ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ AMA...'

Erken seçim iddialarına da ilişkin konuşan Özel, "31 Mart'tan hemen sonra 'Erken seçim çağrısı yapmayacağım' dedim. Bu seçim AK Parti'yi uyarmaktır. Fırsatçılık yapmamak lazımdır. Vatandaşın ekonomik krizi büyük, sorunları çok fazla. Çözmezseniz geçim olmaz, geçim olmazsa da seçim olur dedim. Kurultayda söylediklerimin arkasındayım. Ben seçimi isterim, bugünden hazırım, dünden razıyım. Ben meydan meydan geziyorum. Ben seçimden bugüne 10'uncu mitingime gidiyorum. Biz erken seçim istiyoruz teknik şartlar elimizde yok. Erken seçimden kimse kaçamaz" dedi.

'CUMHURBAŞKANI ADAYI DEĞİLİM'

"Cumhurbaşkanı adayı mısınız?" sorusuna yanıt veren Özel, "Değilim. Ben, daha önce de anlattım. Ben Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini yeniden iktidar yapmaya ve genel başkan olarak tarihe geçmek istiyorum. Ben teknik direktörüm, maçın 90 dakikasında penaltı atılacak. Ona herkese sorarak karar vereceğiz. Ben en doğrusu kimse ona attıracağım" diye konuştu.

(ALINTI)