Özgür Özel'den Mansur Yavaş açıklaması: Karşı taraftaki dağınıklığı gösteriyor

Özgür Özel, Mansur Yavaş'ın Tarihi Kentler ve Belediyeler Birliği Başkanı seçilmesini değerlendirdi: Cumhur İttifakı'nın 437 olması gerekirken 221 oy aldılar. Karşı taraftaki dağınıklığı gösteriyor.

Fotoğraf: CHP
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir temasları kapsamında son olarak Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ferdi Zeyrek’i ziyaret etti.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, ziyarette ilk konuşmayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ferdi Zeyrek yaptı.

"6 Haziran günü Ege Belediyeler Birliği’nin bir seçimi oldu. Delegasyonun takdiriyle birliğimiz başkanı oldum" diyen Zeyrek, "Ege Belediyeler Birliği 127 belediyemizden oluşan bir birlik. Bu birliğimizde bütünlüğü sağlamak, ele ele ve kol kola yürümek adına bir yola çıktık. Öncelikle Ege Planlama Ajansı’nı hep birlikte kurmak, belediyelerin sorunlarını, onların dertlerine ve planlarına öncülük etmek, burada birlikteliğimizi sağlamak, yurt içinde ve yurt dışında öncelikle AB’nin fonlarını kullanmak, diğer fonlarla birlikte de belediyelerimizin dertlerine derman olmak önceliklerimiz arasında yer alacak" ifadelerini kullandı.

'CHP, KIYILARA SIKIŞMIŞ BİR GÖRÜNTÜDEN EGE’DEKİ BÜTÜN BELEDİYELERİ KAZANAN BİR NOKTAYA GELDİ'

Ferdi Zeyrek'in başkanlığa seçilmesinin kendileri açısından bir onur olduğunu söyleyen Özgür Özel, "CHP'nin belediye başkanı olarak Ege'deki belediye başkanları partimiz tarafından bu göreve layık görülmesi bizim açımızdan çok onur vericidir. Yapılan seçimdeki mutabakat, tüm belediyelerin, büyükşehirlerin, il belediyelerinin CHP’de olması son derece mutluluk verici bir durum. CHP, sadece kıyılara sıkışmış bir görüntüden Ege’deki bütün belediyeleri kazanan, nüfusun yüzde 65’inin CHP’li belediyelerin yönettiği bir noktaya geldi" dedi.

'SEÇİMİ TEK BAŞIMIZA DA KAZANBİLİRDİK AMA ÇOĞULCULUKTAN YANAYIZ'

Türkiye Belediyeler Birliği seçimini de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını hatırlatan Özel, "Orada biz AK Parti ve MHP’nin yaşattıkları geçmiş pratiklerden farklı olarak kendilerine teklifte bulunduk. 'Gelin hepsi kendi gücünde temsil edilsin' dedik. Ama kendileri liste çıkardılar. Biz İYİ Parti'yle, Yeniden Refah Partisi'yle, DEM Parti'yle kurduğumuz büyük ittifakta Belediyeler Birliği'nin yönetimini kazandık. Tek başımıza da alabilirdik ama çoğulculuktan yanayız. Yönetirken de AK Parti'nin yaptığı gibi sadece Cumhur İttifakı'na Belediyeler Birliği'nin imkanlarını seferber etmek yerine herkesin gücü nispetinde bu imkanlardan yararlanmasıyla bir yönetim anlayışımız olacak" diye konuştu.

'CUMHUR İTTİFAKI 216 OY FİRE VERDİ'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, bugün Türkiye Tarihi Kentler ve Belediyeler Birliği Başkanı seçilmesine değinen Özel,  şunları söyledi:

"Orada CHP'nin çoğunluğu yoktu. Bu sonuçları büyük bir memnuniyetle değerlendiriyorum Oradaki toplam delege sayımız 424 olmasına rağmen Mansur Bey 495 oy alarak başkan seçildi. Rakibi Mehmet Öztürk de 221 oy aldı. AKP'nin Cumhur İttifakı adayı; AKP, MHP, Büyük Birlik Partisi oylarından 216 eksik oy aldı. Geçtiğimiz günlerde AKP adayının 12 oy eksik kalmasıyla AKP’ye bu fireler bulunsun, partiden atılsınlar, hesap sorulsun gibi yaklaşımları biz dikkatle ve endişeyle takip ediyorken bugün Cumhur İttifakı'nın toplam oyu 437 olması gerekirken 221 oy aldılar. Bu, karşı taraftaki dağınıklığı ve bizim tarafta işlerin ne kadar yolunda gittiğini gösteriyor. Bugün orada ortaya çıkan durum kendileri açısından son derece hazindir. Biz en adil şekilde yöneteceğiz. AK Partilileri ve MHP’lileri ötekileştirmeden herkesin gücü nispetinde herkesin istifade etmesini sağlayacağız." 

'KRİZDEN ÇIKMANIN YOLUNUN KRİZİN MAĞDURLARINA DAHA FAZLA YÜKLENMEK DEĞİL'

Ekonomi gündemine de değinen Özgür Özel, "Yaklaşan bayramda 3 bin lira emekli ikramiyesi veriyorlar. 2018’de emekli ikramiyesi verildiğinde 24 kilo kıyma alırken bugün 5,5 kilo kıyma alıyor. 2022 yılında en düşük emekli maaşı 2 koç alırken bugün cılız 1 koç bile alamıyorken artık bu emeklilerin sesinin duyulması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Erdoğan'la yapacağımız görüşmede de bu büyük ekonomik krizden çıkmanın yolunun krizin mağdurlarına daha fazla yüklenmek değil, geçmiş krizin kazananlarından bir şeyler talep ettiğini görmek gerekiyor.”

Asgari ücrette de ara zam yapılmasını talep eden Özel, şöyle devam etti:

"Haziran ayının sonunda asgari ücrete zam yapmamayı düşünenler bunu bir kez daha düşünsünler. Buna çok net ve sert bir tepki vereceğiz. Kimse asgari ücreti güncellememeyi düşünmesin. Asgari ücreti enflasyon artışına göre güncellerken asgari ücret artışından sıkıntıya düşecek küçük esnaf, bazı KOBİ’ler ve bazı ihracatçıların da desteklenmesi için özel tedbirlerin alınması gerekiyor. Ama yarattığınız krizin yükünü emekçilere, emeklilere ve esnafa yükleyemezsiniz. Buğday taban fiyatının 15 lira, çay taban fiyatının 25 lira olarak güncellenmesini ve bu kararların bir an önce açıklanmasını bekliyoruz. Emekliye asgari ücret düzeyinde en düşük maaş, asgari ücrete de enflasyon oranında zam bekliyoruz. Bunları yapmayanlar, bu milleti geçinemez hale getirdiler. Geçinemeyenlerin sesini duyuyoruz. Duyurmaya kararlıyız."

(HABER MERKEZİ)