Özgür Özel'den Metin Feyzioğlu'na tepki: Dışişleri'ne bildireceğiz

Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü etkinlikleri için adada bulunan CHP lideri Özgür Özel, kendisini karşılamayan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kıbrıs'ta, "Barış Harekatı"nın 50. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resmi törenlere katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile medyaya yansıyan sohbetlerinin Kıbrıs temasları üzerine olduğunu açıkladı. Özel, kendisini karşılamayan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na ise tepki göstererek "Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Kıbrıs'ta, "Kıbrıs Barış Harekatı"nın 50. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenlere katıldı.

Resmi törenin ardından Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Kuzey Kıbrıs'ta gerçekleştirilen son Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini anımsatarak, "Türkiye'den bazı siyasi partilerin doğrudan müdahil oldukları ve maalesef kamu görevlilerin bu işe alet edildiklerini takip etmiş, tepki göstermiştik. Biz Kıbrıs halkının iradesinin arkasındayız ama bir kırmızı çizgimiz var bizim o da demokrasi" diye konuştu.

'KUZEY KIBRIS'I BİR BÜTÜN OLARAK SAHİPLENİYORUZ'

50. yıl dönümü etkinliklerine değinen Özel, Kıbrıs'ta iktidarı ile muhalefeti ile hep birlikteydik. Kuzey Kıbrıs'ı bir bütün olarak sahipleniyoruz" ifadelerini kullandı.

Özel, "Kıbrıs'a 'yavru vatan' söylemi ile değil dost ve kardeş ülke olarak bakıyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN İLE SOHBETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gündem olan sohbeti sorulan Özel, görüşmenin içeriğine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Nezaket cümleleri kuruldu, hal-hatır sorduk. Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. 3 gündür Kıbrıs'tayız. Temaslarımız hakkında bilgi verdim. Burada ihtiyaç duyulan birlik beraberlik ruhuna uygun bir temas oldu."

Özel, yakın dönemde Erdoğan ile yeni bir görüşme planlarının ise henüz olmadığını kaydetti.

FEYZİOĞLU'NA SERT TEPKİ

Özel, Kıbrıs ziyaretinde kendisini karşılamayan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na ise sert tepki gösterdi.

Kıbrıslılar tarafından en iyi şekilde ağırlandığını söyleyen Özel, "Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs'taki Türkiye'nin büyükelçisinindir. Bu tabiİ meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz" dedi.

 

(HABER MERKEZİ)