Özgür Özel'den Numan Kurtulmuş'a: İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un anayasanın ilk 3 maddesi ile ilgili sözlerine bir yanıt da CHP lideri Özel'den geldi. Özel, "İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa'nın 3. maddesi ile ilgili sözlerine nedeniyle TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a tepki gösterdi.

Datça Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Özgür Özel, burada yaptığı açıklamada, "HÜDA-PAR 'Anayasa'nın ilk 4 maddesi tartışılsın' dedi. Geçtiğimiz aylarda sordum, kıvırdılar. Numan Kurtulmuş dedi ki, 'Devletin milletiyle ve ülkesiyle bir bölünmez bütün olduğu ifadesi yanlış.' Güya entelektüel bir tartışma başlatacak" ifadelerini kullandı.

'HÜDA-PAR'A BİR ŞEY DİYEMİYORLAR'

Özgür Özel, şöyle devam etti: "Hiç oynamaya gerek yok! Elini uzatanın eli kırılsın. Anayasa'nın ilk dört maddesinden orayı okuyunca şunu anlıyorsun; 'Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, milletiyle, ülkesiyle bölünmez bir bütündür.' Nokta. Tayyip Bey HÜDA-PAR’a bir şey diyemiyor. Bahçeli HÜDA-PAR’a bir şey söylemiyor. Numan Bey, HÜDAPAR'ın alanını genişletecek, hesapta entelektüel tartışma açıyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız. Biz hep beraber bir ve beraberiz. Devletimizle, milletimizle, ülkemizle birlikte bir bütünüz. Bayrağımız belli, başkentimiz belli, kurucumuz belli. Bunlarla sorunu olanlar da belli. İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız."

Ne olmuştu?

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada mevcut anayasanın, Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı, yönetim şekli, başkentini tarif eden ilk 3 maddesinin değiştirilmesinin “teklif edilemeyeceğini düzenleyen 4. maddenin değiştirilmesini" istemişti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da 10 Ekim'de Gazi Üniversitesi'nin akademik açılış yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada ise Anayasa'nın 3. Maddesi'ndeki "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" tabirinin değiştirilmesi gerektiğini savunmuş şunları demişti: "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir. Bu seçkinci, devletçi anlayışın da yeni anayasada milletin gücü üzerine yükselen bir devlet anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum." 

 

 

 

(HABER MERKEZİ)