Özhaseki: Altınok ile sorunlarınızı çözeceğiz

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Mamak'ta Turgut Altınok ile birlikte sahya indi. Altınok'a oy isteyen Özhaseki, "Sorunlarınızı çözeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı ile birlikte Mamak Araplar Mahallesi’nde kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluştu.

Burada toplanan kalabalığa “Hakkınızı biz vereceğiz” diye hitap eden Altınok, Keçiören’de yaptıklarını anlattı. Araplara cami, spor tesisi, kütüphane, alışveriş yapılabilecek işyerleri gerektiğini belirten Altınok, “Ziya Paşa’nın dediği gibi, ‘İştir kişinin aynası, lafa bakılmaz.’ Rabbim nasip eder, 31 Mart’ta Mamak, Ankara Büyükşehir’i bize emanet ederseniz, hızlı bir şekilde burada mağduriyetinizi sona erdireceğiz” dedi.

'PLANLARI DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak bir çalışmayla planları değiştireceklerini, bu dönem Mamak Belediye Başkan Adayı gösterilen Asım Balcı’nın da iyi bir belediye başkanı olarak bu ilçeye hizmet edeceğini belirten Altınok, “Bürokrasinin birçok kademesinde görev yaptı. İnanıyorum ki bu fakir Altınok ve Balcı başkanımızla beraber bütün sorunlarınızı çözeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da kendisi aracılığıyla Mamaklılara selam gönderdiğini belirten Altınok, “Mağduriyetleri kısa sürede gidereceğiz. Bize inanın, güvenin” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm dışında da bölgede eksiklikler gördüğünü vurgulayan Altınok, bunları da gidereceğini söyledi.

EMEKLİLERE SINIRSIZ ÜCRETSİZ ULAŞIM

31 Mart’tan sonra tüm emeklilere ulaşımın ücretsiz olacağını belirten Altınok, “Ayırmadan hepsi için geçerli olacak. Saat sınırlamasını da kaldıracağız” dedi. Bu iş için gerekli kaynağın Büyükşehir Belediyesi’nde bulunduğunu belirten Altınok, “Bu kaynağı duvarlara resim asmak yerine yaşlılarımız için kullanacağız” dedi.

Hizmete başlar başlamaz elektrikli otobüsleri alıp Ankara’da ulaşım sorunlarını bitireceklerini kaydeden Altınok, sosyal destekleri artıracaklarını, emeklilere 5 bin lira vereceklerini, et yardımını da 2 bin 500 lira gıda ve ihtiyaç yardımı olarak vereceklerini söyledi.

'ANKARA’NIN PROBLEMLERİNİ ÇÖZECEĞİZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ın büyükşehir bütçesinin yüzde 8’i olan yardımları 4’e düşürüp “artırmış gibi reklam yaptığını” ifade eden Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zaten buna yardım da denemez. Vatandaşımızın kendi parası. Biz bu parayı yine vatandaş için kullanacağız. Doğalgaz yardımı, su fiyatında indirim, üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım gibi projelerimiz var. Mamak’ın projelerini de Ankara’nın problemlerini de biz çözeriz. Sizleri mahcup etmeyeceğiz. Evlerinizi hızlı bir şekilde yapacağız. Size Dikmen Vadisi’nden daha güzelini burada yapacağız."

ÖZHASEKİ: ALTINOK İLE SORUNLARINIZI ÇÖZECEĞİZ

Mamak Araplar Mahallesindeki mağdurlara seslenen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sorunun çözümü için daha önce harekete geçildiğini ancak büyükşehir belediyesinin izin vermediğini açıkladı. Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Turgut Altınok’a destek istedi.

Mehmet Özhaseki, "Turgut Bey'i tanıyorsunuz, Keçiören’i nereden alıp nereye getirdi biliyorsunuz, büyükşehirde destek verirseniz, ben de size söz veriyorum sonuna kadar destek vereceğiz. Buradaki konutları da alıp biz yapacağız. Daha önce istedik ‘bakanlık olarak biz yapalım’ dedik vermediler. CHP’li belediyelerin böyle bir sorunu var" dedi.