Özlale : Bir mağlubiyet varsa üstlenmeye hazırım

Yerel seçimlere ilişkin açıklama yapan İYİ Parti İzmir adayı Ümit Özlale, “Günün sonunda istediğimizi almadık. Bir mağlubiyet varsa ben tek başına bunu üstelenmeye hazırım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, 31 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlere ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. İYİ Parti İzmir il yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Özlale, seçimi kazanan CHP’yi tebrik ederek, seçilen belediye başkanlarına başarılar diledi.

Seçimde istedikleri sonucu alamadıklarını ifade ederek, “Biz istediğimiz sonucun çok uzağında kaldık. Ben bu sonucu üstelenmeye hazırım” diyen Özlale, şöyle devam etti:

“Günün sonunda istediğimizi almadık. Bir mağlubiyet varsa ben tek başıma bunu üstelenmeye hazırım. Genel başkanımız başarısız olmadı. Biz adaylar başarısız olduk, hiç çalışmayan ve destek olmayan milletvekilleri başarısız oldu. Mutlaka bu sonuçların muhasebesini kendi içimizde edeceğiz. Bugün bütün şehirlerde kendi adayımızı çıkarmamamız sonucunda aldığımız sonuç hepimizi bağlar. Daha seçim sonuçlanmadan başka hesaplar yapanlar başta olmak üzere eleştirmemiz gereken çok şey var. Kendi içimizde yenilginin muhasebesini yaparız. Bu seçimin başarısızlığını tek bir kişiye bağlamak haksızlık olur. Bu seçim döneminde yeteri kadar çalışmayarak seçim sonrasını düşünerek bütün gücümüzü sahaya vermeyerek tek bir kişiye bağlamak haksızlık olur. Elimden bu kadar geldi. Daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum. Ancak sonuçta istediğimizin çok uzağında kaldık. Bu partinin kendisine bir yol haritası çizmesi gerekir. Kimin kongre hesapları yaptığını iyi analiz etmemiz gerekir”

'SEÇMEN ALTILI MASADA TERCİHİNİ CHP’DEN YANA KULLANDI'

Seçim sürecindeki çalışmaları için tüm partili yöneticilere teşekkür eden Özlale, en fazla oy aldıkları yerin İzmir olduğunu belirtti. İYİ Parti eski İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun istifa sürecine de değinen Özlale, şunları kaydetti;

“Sinan beyle ilk başta bağlarımızı koparsaydık daha fazla oy alabilirdik. Kongre hesabı yapanların kim olduğunu söyleyemem. Burada bir yenilgi varsa bizim için çalışamayan hatta aleyhimize çalışan insanlardır. Bütün ülkeye baktığımız zaman milletvekillerinin işi yeteri kadar sahiplenmediğini görüyoruz. CHP başarı elde ederken seçmenin, ana muhalefet partisine beş senelik bir yetki verip AK Parti karşıtı tutum alması önemli. Seçmen, AK Parti karşısında güçlü gördüğü adayın yanında yer aldı. Altılı Masa'da seçmen bu sefer tercihini CHP tarafına kullandı. Oy kaybımızın en büyük sebeplerinden birisi de seçmenin AK Parti karşısında en büyük adayı seçmesi oldu”

Özlale, Meral Akşener İYİ Parti’den ayrılmadığı sürece partisinden istifa etmeyeceğini de belirtti.