Pakistan'da saldırılar: 28 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'da askeri üsse yapılan saldırıda sekiz asker ve 10 saldırgan öldü. Bir sağlık merkezine yapılan saldırıda ise beş kişi hayatını kaybetti. Çıkan çatışmada iki asker, üç saldırgan öldü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan ordusu, ülkenin kuzeybatısındaki askeri bir üsse yapılan saldırıda sekiz güvenlik personelinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ordu, bir intihar bombacısının patlayıcı yüklü bir aracı askeri üsse sürdüğü bilgisini verdi. Saldırının ardından başlatılan operasyonda, Bannu'daki üssü hedef alan 10 saldırganın hepsinin öldürüldüğü açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, saldırıya uğrayan askeri üs, Afganistan ile sınırı olan Kuzey Veziristan bölgesine sınır bir bölge. Ordudan yapılan açıklamada, "Verilen bu zamanında ve etkili karşılık, büyük bir felaketi engelledi, değerli masum hayatları kurtardı" denildi. 15 Temmuz Pazartesi günü düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden kişilerin yedisinin ordu mensubu, birinin paramiliter asker olduğu bilgisi verildi. 

SAĞLIK MERKEZİNE SALDIRIDA BEŞ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ordudan daha sonra yapılan bir açıklamaya göre, Dera Ismail Khan bölgesindeki bir sağlık merkezine de dün gece saatlerinde saldırı düzenlendi. Saldırıda aralarında iki sağlık çalışanı ve iki çocuğun da olduğu beş sivil hayatını kaybetti. Ordu, konuya ilişkin açıklamasında, yaşanan çatışmada üç saldırgan ve iki askerin öldüğü bilgisini verdi. 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)