Pakistan'ın tutuklu eski başbakanı Han'dan Oxford Şansölye adaylığı için başvuru

İmran Han'ın partisinden Buhari, Pakistan'ın tutuklu eski başbakanının mezunu olduğu Oxford Üniversitesi'nin yöneticiliğine aday olmak için doldurduğu başvuru formunun gönderildiğini açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'da tutuklu eski başbakan İmran Han'ın İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nin yöneticisi olan 'şansölye' adaylığı için başvuruda bulunduğu açıklandı.

AA'nın aktardığına göre, Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi'nin (PTI) üst düzey politikacılarından Seyid Zülfikar Buhari, X (eski adıyla Twitter) platformundan konuya ilişkin açıklama yaptı. Buhari, üniversitenin mezunu Han'ın talebi doğrultusunda Oxford'un yöneticiliğine aday olmak için doldurduğu başvuru formunun gönderildiğini belirtti.

10 YIL BOYUNCA REKTÖRLÜK YAPMIŞTI

İmran Han, 2005-2014'te de İngiltere'deki Bradford Üniversitesi'nde rektör olarak görev yapmıştı. Oxford Üniversitesi Şansölyesi, üniversitenin mezunlarının oluşturduğu topluluk tarafından seçiliyor. Bir kişinin bu göreve aday olabilmesi için topluluğun en az iki üyesi tarafından aday gösterilmesi gerekiyor. Eski başbakan Han hakkında 'devlet sırlarını ifşa etmek', 'yasa dışı evlilik' gibi suçlamalarla daha önce dava açılmıştı. Han, yargılandığı çeşitli davalar sebebiyle 5 Ağustos 2023'ten bu yana cezaevinde bulunuyor.

(ANADOLU AJANSI)