Pakistanlı muhalif siyasetçi Kureyşi gözaltına alındı

Tutuklu eski başbakan İmran Han'ın partisi PTI'da genel başkan yardımcısı olan Pakistan eski dışişleri bakanı Şah Mahmud Kureyşi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'da muhalif siyasetçi Şah Mahmud Kureyşi'nin gözaltına alındığı açıklandı. Kureyşi'nin gözaltına alınmasını partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI) Partisi kamuoyuna duyururken, söz konusu adım Kureyşi'nin seçimleri erteleme yönünde atılacak herhangi bir adıma karşı yargıya gideceğini açıklamasından saatler sonra geldi.

Reuters'ın haberine göre, parti sözcüsü Zülfi Buhari, aynı zamanda iki dönem dışişleri bakanlığı yapmış olan Kureyşi'nin gözaltına alınma gerekçesinin henüz netleşmediğini söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Buhari, Kureyşi'nin gözaltına alınmasını kınayarak, siyasetçinin 'bir basın toplantısı yaptığı için tutuklandığını' yazdı. 

ESKİ BAŞBAKAN HAN TUTUKLANMIŞTI

İslamabad Yüksek Mahkemesi, başbakanlığı döneminde aldığı 490 bin dolar değerindeki hediyeleri satmaktan ve görevini kötüye kullanmaktan Pakistan'ın Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri ve eski başbakan Han'ı suçlu bulmuş ve hakkında tutuklama kararı vererek 3 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Pakistan polisi, mahkeme kararıyla Han'ı Lahor şehrindeki evinde 5 Ağustos'ta tutuklamıştı. İmran Han hakkında 5 yıl da siyasi yasak kararı verilmişti. 

Genel seçimler öncesi parlamentonun feshedildiği Pakistan'da 12 Ağustos tarihinde Belucistan Halk Partisi'nden Senatör Anvarul Hak Kakar, ülkeyi genel seçimlere kadar yönetecek geçici hükümetin başbakanı olarak atanmıştı. Yasalara göre parlamentonun feshinden itibaren 90 gün içinde seçimlerin yapılması gerekirken, seçimin hangi tarihte yapılacağı henüz netlik kazanmış değil. (DIŞ HABERLER)