Panathinaikos koçu Ergin Ataman: Ailem vize alıp Yunanistan’a gelemiyor

Panathinaikos'un başındaki ilk sezonunda THY EuroLeague şampiyonluğuna uzanan Ergin Ataman, ailesinin vize problemi yüzünden Yunanistan’a gelemediğini söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Panathinaikos ile EuroLeague'de şampiyonluk yaşayan Ergin Ataman, vize sorununa tepkisini dile getirdi. Ailesinin Yunanistan'a gidemediğini belirten Ataman, "Bunun bir kıstasını yapmak bu kadar mı zor?" dedi.

TV100 yayınında sorularını yanıtlayan Ataman, Türkiye’nin vize problemiyle ilgili şöyle konuştu:

“Vize problemi o kadar çok dokunuyor ki bana. Ailem Yunanistan’a gelemiyor. Onlarca mektup yazıyorsun, konsolosluğu arıyorsun. Ben Ergin Ataman’ım ya, ona rağmen vize için sıraya giriyorlar bir ay, iki ay, üç ay bekliyorlar, gidenler ret yiyorlar. Bunun bir kıstasını yapmak bu kadar mı zor?

Tabi ki gitmemesi gerekenler de var. Siyasi olarak yasaklı olanlar veya oraya gittikleri zaman, göç edip orada kalanlar. Ama bunu ayırmak bu kadar mı zor? Bu konulardan gerçekten çok rahatsızım.

En güzel yaşadığım şeylerden bir tanesi Yunan takımında biz Euroleague maçına gidiyoruz deplasmana. Elimizde çantayla tık diye çıkıyoruz. Ne pasaport kontrolü var, ne başka bir şey var.”

(SPOR SERVİSİ)