Pantolonundan 100'den fazla canlı yılan çıktı

Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Shenzen arasındaki sınırda, bir zanlının pantolonunun içinde 100'den fazla canlı yılan bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Shenzen kenti arasındaki sınır kapısında çalışan gümrük görevlileri, bir zanlının 100'den fazla canlı yılanı pantolonunun içinde kaçak sokmaya çalıştığını belirtti. Adı açıklanmayan zanlı, Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Shenzen kenti arasındaki sınırda kapısında görevlilerin şüphelenmesi üzerine durduruldu. İnceleme sonucu, erkek zanlının pantolonunun içindeki altı torbada 104 canlı yılan taşıdığı belirlendi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, gümrük kurumundan yapılan açıklamada "Her bir torbada, her şekil, boy ve renkte canlı yılan vardı" denildi. Yetkililerin yayımladığı videoda, iki gümrük görevlisi kırmızı, şeffaf bir torbadaki pembe ve beyaz renkteki yılanları incelerken görülüyor.

Çin'deki sıkı biyogüvenlik ve hastalık kontrol yasaları, ülkeye ait olmayan türlerin izinsiz getirilmesini yasaklıyor. Gümrük kurumu "Kuralları ihlal edenler, yasalara göre cezalandırıldı" derken, zanlıya nasıl bir ceza verildiğinden bahsedilmedi.

2023'te aynı sınır noktasında bir kadın iç çamaşırının içinde beş yılanı kaçak sokmaya çalışırken yakalanmıştı. Çin hayvan kaçakçılığında dünyanın en büyük kavşak noktalarından biri ve yetkililer son yıllarda daha sert önlemler alıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler çin yılan sınır