Papa Francis kardinal maaşlarında yüzde 10 kesinti yapacak

Pandemide gelirleri azalan Katolik Kilisesi'nde tasarruf dönemi başladı. Papa Francis, Vatikan'daki kardinallerin maaşlarında yüzde 10 kesinti kararı aldı. Bazı üst düzey din görevlilerinin maaşları da yüzde 3 ila 8 arasında azaltılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan'ın gelirlerinin Covid-19 pandemisi nedeniyle düşmesi sonrası maaş kesintisi kararı aldı. Buna göre, hiçbir Vatikan çalışanının işten çıkarılmaması için yüksek maaşlarda kesintiye gidilecek.

Vatikan'dan yapılan açıklamada, kardinallerin maaşlarında yüzde 10 kesinti yapılacağı, Vatikan'da belirli bölümlerin başkanları olarak diğer din görevlilerinin de maaşlarının da yüzde 3 ila 8 arasında azaltılacağı bilgisi verildi. Kesintilerin Papa'nın kararnamesiyle 1 Nisan'dan itibaren devreye gireceği, daha düşük maaş alam kişiler için kesintiye gidilmeyeceği belirtildi.

Papa'nın kimseyi işten çıkarmak istemediği vurgulanırken, önceden planlanan maaş zamlarının da Mart 2023'e dek askıya alındığı açıklandı. 

Vatikan'da görev yapan kardinallerin, ayda yaklaşık 4-5 bin euro maaş aldığı sanılıyor. Reuters'a göre, kardinallerin birçoğu piyasanın altında kiraladıkları büyük dairelerde yaşıyor. (DIŞ HABERLER)