Papa Ukrayna bayrağını öptü, Bucha'da 'sivil katliam' iddialarını kınadı

Bucha’dan gönderilen Ukrayna bayrağını öpen Papa Francis, sivil katliam iddialarını kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Papa Francis, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Bucha'da, Rus birlikleri çekilmeden önce yaşandığı iddia edilen sivil katliamı kınadı ve Bucha’dan gönderilen Ukrayna bayrağını öptü. Reuters'ın haberine göre Papa Francis, Vatikan'da yaptığı konuşmada, "Ukrayna'daki savaştan son haberler, rahatlama ve umut getirmek yerine, Bucha katliamı gibi yeni vahşetleri getirdi" dedi. Sivillere, savunmasız kadınlara ve çocuklara yönelik zulmü kınadığını söyleyen Papa, "Bu savaşı durdurun! Silahlar sussun! Ölüm ve yıkım ekmeyi bırakın" ifadelerini kullandı. 

Üzerinde yazı ve semboller bulunan Ukrayna bayrağının salı günü Bucha'dan kendisine getirildiğini söyleyen Papa, bayrağı öptükten sonra Ukrayna'dan gelen mülteci çocuklarla konuştu. Papa, çocuklara Paskalya yumurtası hediye etti ve "Bu çocuklar güvenli bir ülkeye varmak için kaçmak zorunda kaldılar. Bu savaşın meyvesi. Onları ve Ukrayna halkını unutmayalım" dedi.

İkinci Dünya Savaşı sonrası dönem hakkında da konuşan Papa Francis, "Ukrayna'daki savaşta Birleşmiş Milletler'in acizliğine tanık oluyoruz" diye ekledi. Hafta sonu Malta'ya yaptığı bir ziyarette Papa, Kiev'e bir gezi yapmayı düşündüğünü söylemişti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'nın işgali konusunda üstü kapalı bir şekilde eleştirmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Papa Francis Ukrayna