Parası olmayan koronalı hasta tutanakla taburcu edildi

CHP'li Sevda Erdan Kılıç, İzmir Torbalı Devlet Hastanesi'nde korona hastalığı yüzünden 3 gün yoğun bakımda kalan hastaya 1632 TL fatura çıkarıldığını ve parası olmayan hastanın tedavisi tamamlanmadan tutanakla taburcu edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, İzmir Torbalı'da bir hastanın parası olmadığı için tutanakla taburcu edildiğini belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesin veren Sevda Erdan Kılıç yaptığı yazılı açıklamada İzmir Torbalı’da yaşayan ve korona virüs testi pozitif çıkan 51 yaşındaki Kutbettin Köstekçi’nin durumu fenalaşınca 8 Ocak 2021 tarihinde Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ifade etti.  

Hastanede üç gün yoğun bakımda kalan Köstekçi’nin 11 Ocak 2021 tarihinde taburcu edildiğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

“Aslında taburcu edilmiyor, parası olmadığı için hem de daha iyileşmeden tutanak tutularak hastaneden kovuluyor. Yani hastaneden ancak tutanakla çıkabiliyor. Hastane Kutbettin Köstekçi’ye SGK’sız olduğu için 1.632 TL fatura çıkarıyor. Bu mudur sizin sosyal devlet anlayışınız, sağlık anlayışınız, vatandaşının yanında olma anlayışınız? Söylemlerinizin yaptıklarınızla, uygulamalarınızla uyuşmadığını bu olayda bir kez daha gördük. Söylem ‘ücretsiz tedavi’; uygulama ‘1.632 TL fatura.’

AKP iktidarı pandeminin başladığı tarihten beri ne söylüyor? ‘Özel hastanelerde bile korona virüs tedavisi ücretsiz!’ demiyor mu? Diyor, ancak durumun böyle olmadığını, bırakın özel hastaneyi devlet hastanesinde bile korona tedavisinin ücretli olduğunu Torbalı’daki bu olay ortaya koymaktadır. ‘Koronavirüs tedavisi ücretsiz’ diyerek milleti kandırmayı bırakın da gerçekleri söyleyin artık.” (HABER MERKEZİ)