Paris 2024 Olimpiyat Oyunları: Çin liderliği Japonya'dan aldı

Olimpiyat Oyunları'nda, beşinci günün sonunda 9 altın, 7 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Çin; liderliğe yükseldi. Ev sahibi Fransa ikinci, Japonya ise 3. durumda.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda beşinin günün sonunda 9 altın, 7 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Çin, ülkeler sıralamasında Japonya'yı geçip liderliğe yükseldi.

AA'nın aktardığına göre 2024 Olimpiyatları'nın beşinci gününde Çin 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya kazandı. 

Ev sahibi Fransa, bugün elde ettiği 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalyayla listede ikinciliğe yükselirken, dünü lider tamamlayan Japonya 8 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalyayla üçüncü sıraya geriledi.

7 altın, 6 gümüş, 3 bronz madalya kazanan Avustralya, listede 4. sırada yer alırken, elde ettiği 16 madalyanın 10'unu yüzme branşında kazandı.

Dün yedinci sırada olan Büyük Britanya ise bugün iki basamak yükselerek beşinci sıraya çıktı. Büyük Britanya'nın 6 altın, 6 gümüş ve 5 bronzu bulunuyor.

Altıncı Güney Kore 6 altın, 3 gümüş, 3 bronz kazanırken, organizasyonda en fazla madalya alan ABD yedinci durumda. 5 altın, 13 gümüş, 12 bronzla toplamda 30 madalya elde eden ABD, altın sayısı daha az olduğu için yedinci sırada yer aldı.

TÜRKİYE 32. 

Olimpiyat'ta 5 gün sonunda 47 ülke madalya kazanırken, Türkiye okçulukta bronz, atıcılıkta da gümüş madalya alarak listede Kosova, Meksika ve İsviçre'yle birlikte 32. sırada bulunuyor.

(ANADOLU AJANSI)