VİDEO

Paris 2024: Takım oyunlarında ilk olimpiyat madalyası gelecek mi?

Türkiye, takım oyunlarındaki ilk olimpiyat madalyası için Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nda. Türkiye'nin olimpiyatlarda hangi takımlarla yer alacağına yakından bakalım.

Türkiye’nin tam 100 yıl önce başlayan olimpiyat hikayesinde bireysel yarışlar kadar takım oyunları da ilgi çekti. Bugün, Türkiye’nin olimpiyat tarihinde takım oyunlarındaki karnesine yakından bakacağız.

Olimpiyat sahnesine ilk kez Paris 1924’te çıkan Türkiye, bireysel sporların yanı sıra iki de takım oyunu yarışına katılmıştı. Futbol ve atletizmde takım halinde yarışan Türkiye, madalya kazanamasa da ilginç hikayelere imza atmışlardı. Türkiye A Milli Futbol Takımı, olimpiyatlara Galata Rıhtımı’ndan kalkan bir şileple gitmişti. Dünyanın en güçlü futbol takımlarından Uruguay’ın oyuncuları, Kelle İbrahim’den kendilerine kafa vuruşu öğretmesini rica etmişlerdi.

Türkiye, Amsterdam 1928’de ise futbol ve atletizmin yanı sıra bisiklet ve eskrimde de takım olarak yarışma hakkı kazandı. Berlin 1936’ya ise yelken ve basketbolda da takım halinde giden Türkiye, bireysel oyunlarda madalyalar kazanmaya başlasa da takım sporlarında beklenen madalya halen gelmemişti.

Türkiye ileriki yıllarda binicilik, yüzme, okçuluk, kadın basketbol, kadın voleybol branşlarında da olimpiyatlara takım olarak katılarak yarıştı. Fakat milli takımlar maalesef bu zamana kadar olimpiyat madalyası kazanamadı.

Takım oyunlarındaki ilk madalyasını Paris 2024’te almak isteyen Türkiye, bu yaz da birden fazla takımla olimpiyatlarda mücadele edecek.

O halde, olimpiyatlara kısa süre kala, ülkemizi olimpiyatlarda takım olarak temsil edecek milli sporcularımızı hatırlayalım.

Artistik Cimnastik Milli Takımı’nda Ferhat Arıcan, Adem Asil, Ahmet Önder, Emre Dodanlı ve İbrahim Çolak yer alacak.

Okçulukta Klasik Yay Erkek Takımı’nda Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış Türkiye’yi temsil edecek.

Son yıllardaki başarılarıyla olimpiyat kotası alan Kadın A Milli Voleybol Takımı’mızda ise şu isimler yer alacak:
Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Cansu Özbay, Gizem Örge, Beyza Arıcı.

Yüzme takımımız ise 4x200 metre bayrak yarışında madalya için kulaç atacak. Takımımızda Ecem Dönmez, Ela Naz Özdemir, Gizem Güvenç ve Zehra Duru Bilgin yer alacak.

(SPOR SERVİSİ)