Paris Belediye Başkanı 'temiz'liğini kanıtlamak için Seine’de yüzdü

2024 Olimpiyatları öncesi Paris Belediye Başkanı Hidalgo, kirlilik eleştirilerine karşılık olarak Seine Nehri’nde yüzdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paris'in tam ortasından geçen, 1923'ten beri kirlilik ve gemi trafiğinin neden olduğu tehlikeler nedeniyle yüzmenin yasak olduğu Seine Nehri, yine tartışmaların odağında.

26 Temmuz'da Olimpiyatların açılış töreni, 8-9 Ağustos'ta maraton yüzme, 30-31 Temmuz ve 5 Ağustos'ta triatlon ve 1-2 Eylül'de paratriatlon yarışmalarına ev sahipliği yapacak Seine'e ilişkin kirlilik eleştirilerine Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile Vali Marc Guillaume'den 'tanıdık' bir yanıt geldi. 

Kirlilik seviyesi nedeniyle Sen Nehri'nin, Olimpiyatlar sırasında yüzmeye elverişli olup olmayacağına ilişkin endişeler sürerken; Hidalgo, nehrin temiz ve Olimpiyatlara hazır olduğunu kanıtlamak için verdiği sözü tuttu, nehirde yüzdü.

Vali Marc Guillaume ile birlikte Seine Nehri'ne giren Hidalgo, 13 Temmuz'da yine nehirde yüzen Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera gibi mayo yerine dalgıç kıyafeti giymeyi tercih etti.

26 Temmuz’da başlayacak olan Olimpiyatlar öncesi kent yönetiminin en büyük vaadi, kirliliğiyle meşhur Seine Nehri’ni temizlemekti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da 29 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Seine'de yüzeceğini söylemiş, bunu ne zaman yapacağına dair bilgi vermemişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)