Paris Olimpiyatları: Cinsiyetçi yorum yapan spiker görevden alındı

Paris Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Avustralya kadın yüzme takımı hakkında cinsiyetçi ifadeler kullanan Bob Ballard'ın Eurosport'taki yorumculuk görevinden alındığı açıklandı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden Olimpiyat Oyunları'nı sunduğu sırada, Avustralyalı kadın yüzücülerin altın madalya kazanmasının ardından cinsiyetçi bir yorum yapan spiker görevden alındı. Spiker Bob Ballard, 4x100 serbest yüzme takımı havuzdan ayrılırken, işlerini 'bitirdiklerini' söylemiş, "Kadınların nasıl olduğunu bilirsiniz... Makyajlarını yapar boş boş dolanırlar" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin viral olmasının ardından Eurosport, spikerin yorum kadrosundan alındığını bildirdi.

BBC'nin haberine göre, Ballard, konuyla ilgili olarak henüz kamuoyuna bir açıklama yapmadı. Söz konusu cinsiyetçi sözlerin sarf edildiği anlarda ise Ballard ile birlikte yorumculuk yapan, İngiliz eski yüzücü Lizzie Simmonds, bu sözlerin 'şoke edici' olduğunu söylemiş, Ballard ise bu sözlere kahkaha atarak yanıt vermişti. Eurosport, pazar günü yaptığı açıklamada, "Eurosport'un dün geceki yayınında, yorumcu Bob Ballard uygunsuz bir yorumda bulundu" diyerek Ballard'ın yorumcularının arasından çıkarıldığını kaydetti.

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)