Paris Olimpiyatları: Sen Nehri'ndeki triatlon yüzme yarışı ertelendi

Olimpiyat Oyunları'nın yapıldığı Fransa'nın başkenti Paris'te bugün yapılması planlanan triatlon erkekler yüzme yarışı Sen Nehri'ndeki kirlilik seviyesinin halen çok yüksek olması sebebiyle ertelendi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden Olimpiyat Oyunları kapsamında bu sabah yapılması planlanan triatlon erkek yüzme yarışı yarın yerel saatle 10.45'e ertelendi.

Kentte son günlerde etkili olan şiddetli yağışların ardından, yüzme yarışlarının yapılması planlanan Sen Nehri'ndeki kirlilik düzeyinin arttığı açıklanmış, bu sebeple yine nehirde yapılması planlanan antrenmanlar iptal edilmişti. Dünya Triatlon Federasyonu, bugün bir açıklama yaparak erkekler yüzme yarışının 31 Temmuz'a ertelendiğini duyurdu.

KADIN MÜSABAKASININ HEMEN ARDINDAN ERKEKLER YARIŞACAK

Reuters haber ajansının aktardığına göre, erkeklerin müsabakası, nehirdeki kirlilik seviyesinin halen çok yüksek olması dolayısıyla alınan bu kararla birlikte, yarın yerel saatle 08.00'de başlayacak olan kadınların müsabakasının hemen ardından yapılacak.

Paris'in Spordan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Pierre Rabadan, 28 Temmuz'da düzenlenen basın toplantısında, şehre 'biraz' yağış düştüğünü ancak uyguladıkları her önlemin işe yaradığını ve nehirde herhangi bir taşma olmadığını anlatmıştı. Yakın zaman içinde 'tatmin edici bir su kalitesine ulaşmayı' umduklarını kaydeden Rabadan, "Ancak bu, aynı zamanda hava durumu tahminlerine de bağlı" diye konuşmuştu.

BELEDİYE BAŞKANI VE BAKAN, SEN'DE YÜZMÜŞTÜ

Dünya Triatlon Federasyonu, her sabah yarış ya da antrenman öncesi Paris şehir yetkilileriyle birlikte sabah saat 04.00'te bir araya gelerek su kalitesi test sonuçlarını inceliyor ve Sen Nehri'nin suyunun yüzmeye uygun olup olmadığına karar veriyor. 

Triatlon etkinliğinin yapılması planlanan Sen Nehri'nin yarışlara uygun hale getirilebilmesi için Fransa şu ana kadar 1,4 milyar euro altyapı yatırımı yaptı. Bu yatırımın amacı, kanalizasyon seviyelerini düşürmek ve nehri yüzmeye müsait hale getirmekti. Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra'nın yanı sıra Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da nehrin yüzmeye elverişli olduğunu göstermek için Sen'de yüzmüştü.

(REUTERS)