Paris'te tren istasyonunda 'kundaklama' şüphesi: Yangın çıktı, seferler durduruldu

Paris'te bulunan Gare de l'Est tren istasyonunda yangın çıktı. Yetkililer, bir sinyal kutusunun kundaklandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan Gare de l'Est tren istasyonunda yangın çıktı, bütün seferlerin durduruldu. Yangının 'kasıtlı' olarak çıkarıldığı belirtilirken, bir sinyal kutusunun kundaklandığı aktarıldı. Tren seferlerinin ne zaman başlayacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Le Monde'un haberine göre, sabah 3'te bir sinyal kutusunda yangın çıktığı tespit edildi ve yetkililere haber verildi. Önce yangının elektriksel bir sorun olduğu düşünülse de, araştırmalar kasten yangın çıkarıldığını ortaya çıkardı. AFP'ye konuşan tren yolu operatörü Fransız Ulusal Demiryolları Şirketi'nden (SNCF) bir sözcü, olayla ilgili ''Erken buluntulara göre, yangın bilinçli bir şekilde elektrik kablolarında çıkartılmış'' açıklamasını yaptı. Olayın üzerine Ulaştırma Bakanı Clément Beaune ''Sabahları toplu taşıma araçları kullanan herkesin etkilenmesinden dolayı büyük bir üzüntü duyuyorum'' dedi.

İnsanların işe gidip gelmek için sık kullandığı bir istasyon olan Gare de l'Est, Fransa'nın doğusuna, Almanya ve Luksemburg'a giden trenlerin de ilk istasyonu olarak faaliyet gösteriyor. SNCF'nin verilerine göre, 2019 senesinde istasyonu 41 milyon kişi kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Fransa Tren Kundaklama