Paşinyan'dan Genelkurmay Başkanı'nı yeniden görevden alma girişimi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yeniden Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'dan hükümetin istifası için muhtıra veren Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden almasını talep edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hükümetin istifasını talep eden bir bildiri yayınlayan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın görevden alınmasına dair karar tasarısını, bir kez daha Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'a sunacağını açıkladı.

Sputnik'in haberine göre, Sarkisyan'ın veto kararının ardından açıklama yapan Paşinyan, Genelkurmay Başkanı'nı görevden alma kararnamesinin iade edilmesinin, mevcut krizin çözümüne yardımcı olmadığını belirtti.

Paşinyan, “Usulüne uygun olarak, Genelkurmay Başkanı’nı görevden alma kararnamesini, imzalanması beklentisiyle yeniden Cumhurbaşkanı’na yönlendireceğim” ifadelerini kullandı.

Paşinyan, ayrıca destekçilerini başkent Erivan'daki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmaya çağırdı.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan ordusu, 25 Şubat günü yayınladığı bildiriyle Başbakan Paşinyan'a istifa çağrısı yapmıştı.

Genelkurmay Başkanı Gasparyan ve üst düzey komutanların yayınladığı bildiride, “Ermenistan silahlı kuvvetleri, Başbakan ve Ermenistan Cumhuriyeti hükümetinin istifasını talep ediyor, aynı zamanda Anavatanı savunurken çocukları ölen insanlara karşı güç kullanmaktan kaçınmaları için uyarıda bulunuyor” denilmişti.

Yaşananların darbe girişimi olduğunu söyleyen Paşinyan, destekçilerini darbeye karşı sokağa çıkmaya davet etmiş ve protestolara katılmıştı.

Paşinyan, Gasparyan'ı görevden alacağını açıklamış ve kararı onaylaması için Cumhurbaşkanı Sarkisyan'a göndermişti. Sarkisyan ise anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle bugün kararı veto etmişti.