Patolojiye gönderilen dalak çöpten çıktı: Kargo 'standart paket' saymış

Yalova'da karın ağrısı nedeniyle gittiği hastanede dalağı alınan bir hasta uzun süren beklemeye rağmen sonuç gelmeyince hastaneye başvurdu. Dalağı taşıyan kargo şirketinin 'standart paket' uygulaması yaptığını ve organının çöpe atıldığını öğrenen hasta, "Benim dalağım nerede?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ahmet Kıral isimli bir kişi, yaklaşık 4 ay önce şiddetli karın ağrısı nedeniyle özel hastaneye gitti. Dalak büyümesi teşhisi konularak ameliyat edilen Kıral'a, dalağın patoloji testleri için İstanbul'a gönderildiği ve sonuçların 15 gün içinde geleceği iletildi. Kıral 15 gün sonra hastaneye gitti ve dalağın henüz gelmediği haberini aldı. 

Daha sonra birkaç kez daha hastaneye giden Kıral şunları aktardı: "Bir sabah beni arayıp dalağın kaybolduğunu söylediler. Kargo şirketi tarafından taşınırken dalağın bulunduğu karton kutu patlamış. Dalak da zarar gördüğü çöpe atılmış. Bunun fotoğrafları da var. Standart kargo olarak taşınmış. Sıradan bir eşya nasıl taşınıyorsa o şekilde muamele yapılmış."

'BENİM DALAĞIM NEREDE?'

55 yaşındaki Ahmet Kıral maddi ve manevi tazminat davası açacağını belirtti ve "Karton kutuya koyup kargoya vermişler. Dalak, karton kutu içinde patlayınca çöpe atılmış. Benim dalağım nerede?" diye sordu. Kıral'ın avukatı Yakup Taşci ise konuyla ilgili şunları ifade etti: "Bir aylık bekleme sürecinden sonra hastane yetkilileri kendilerini çağırıp dalağın yolda kaybolduğunu, bundan dolayı patolojik inceleme yapılamayacağını söylemiş. Kendilerinin yaptığı araştırma sonucunda dalağın normal bir kargoymuş gibi bir kargo şirketiyle gönderildiği, standart kargo şeklinde paketlendiği ve yolda paketin zarar görüp parçalandığı belirtildi. Kanun maddeleri gereğince hastane yönetimi ve ilgili doktor hakkında Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurumuzu yaptık. Müvekkilimde maddi ve manevi zararlar meydana gelmiştir. Çünkü müvekkilimin henüz hastalığı tespit edilememiştir. Bundan dolayı müvekkilim hastane hastane gezmektedir. Bundan dolayı maddi ve manevi hastaneden de talebimiz bulunmaktadır." (AA)