Paul Dwyer'dan türkü albümü

Paul Dwyer, 'Kahramanlık Türküleri' albümünde marşları ve Anadolu'da Kurtuluş Savaşı sırasında ve sonrasında dillendirilmiş türküleri seslendiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanat çalışmalarına uzun yıllardır Türkiye’de devam eden sanatçı Paul Dwyer’ın ‘Kahramanlık Türküleri’ adlı albümü yayınlandı. Albümde ‘İzmir Marşı’, ‘Hey On Beşli’, ‘Çanakkale Türküsü’, ‘Ankara’nın Taşına Bak’ gibi çok iyi bilinen marş ve kahramanlık türkülerini seslendiren sanatçıya kimi şarkılarda Eren Joseph Dwyer da sesiyle eşlik ediyor.

1988’den beri Türkiye’de yaşayan, 90’lı yıllarda Andy Clayburn ile kurdukları EndiPol isimli grupla Türkçe şarkılar söyleyen ve yayınladıkları ‘Belki Yes, Belki No’ albümüyle geniş kitlelerce tanınan Paul Dwyer, o yıllardan bu yana Türk müziği üzerine araştırmalar ve kayıtlar yapıyor. Özellikle dünyaca ünlü gitarist John Williams’tan eğitimini aldığı klasik gitar için türkü düzenlemeleri de yapan sanatçı, 90’lardan bu yana birçok sanatçının albümüne enstrümanı ve sesiyle de katkı sunuyor. ‘Kahramanlık Türküleri’ albümü tüm dijital müzik platformlarında dinlenebilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)