Pegasus seferinde yolcular bayıldı, pilot uçağı terk etti

Pegasus'un Sabiha Gökçen-Dalaman uçuşu 5 saat rötar yapınca 2 yolcu fenalaşarak bayıldı. Seferi gerçekleştirmesi istenen pilot ve personelin 'mesai bitti' diyerek uçağı terk ettiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Dalaman'a uçuş gerçekleştirecek Pegasus Hava Yolları'na ait uçak 5 saatlik rötar yaptı. Sosyal medyada uçağa dair yapılan paylaşımlarda iki yolcunun bekleme nedeniyle bayıldığı, pilot ve personelin "mesai saati dolduğu için" uçaktan inip gittiği iddia edildi.

İddiaya göre yolcular, rötar süresince açlıklarını ve susuzluklarını gidermek için yetkililerden su ve sandviç talep etti ancak bu talepler yeterince karşılanamadı. Diğer yolcuların "yemek istiyoruz" diye bağırmasıyla "ücretsiz ikram dağıtacağız" duyurusu yapıldı.

 

 

 

MESAİ SAATİ DOLUNCA GİTTİLER

Yolcuların artan gerginlik ve rahatsızlıklarıyla birlikte, seferi gerçekleştirecek olan pilot ve kabin personeli de mesai saatlerinin dolması nedeniyle uçağı terk etti. Yeni uçuş ekibi beklenirken uzun süreli rötar sebebiyle fenalaşan iki yolcu bayıldı. Daha sonra yolcuların saatlerce süren rötar nedeniyle gergin ve kızgın oldukları görülürken, görüntülerde bazı yolcuların açlık ve susuzluk nedeniyle kabin ekibine "Yemek verin, su verin" diye seslendikleri duyuldu.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Yaşanan olaya sosyal medya kullanıcıları şu sözlerle tepki gösterdi:

* Böyle bir durumda 'Acil Eylem Planı' olmalı. İnsanları böyle aç susuz rezil etmeye hakkınız yok.

* Pegasus Dalaman uçuşu hep böyle minimum 2 saat rötar.

* Pegasus pişmanlıktır, ne zaman Pegasus ile yolculuk yapmaya kalksam her zaman kesinlikle bir sorun olmuştur. Videoda açık ve net görünüyor zaten ne demek istediğim.

* Rahatlığa bak mesai saati bitti diye uçağı terk etmişler. Gerçekten inanılmaz ortada bir kriz var sizin mesai bitti diye uçağı terk etme lüksünüz yok orada insanlar sizin krizi yönetmenizi bekliyorlar.

(HABER MERKEZİ)