Pendik'teki Ali Baba Sultan Cemevi'ne saldırı

Pendik'teki Ali Baba Cemevi'ne dün gece kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırı düzenlendiği açıklandı. Cemevinin arka penceresi kırılırken, valilik 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Pendik'te bulunan Ali Baba Sultan Cemevi'nin arka penceresi gece yarısı kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı. Saldırıyı Facebook hesabından duyuran Tahir Aslandaş Dede, "Bu gece İstanbul/ Pendik'te Ali Baba Sultan Cemevi'nin arka penceresi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırılarak Cemevi'ne saldırı yapılmıştır. Gereken araştırma ve inceleme yapılmaktadır" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Valiliği'ni etiketleyerek, "Pendik’te Ali Baba Cemevi'ne gece saldırı düzenlenmiş. Her bir sokağın kameralarla izlendiği bir ortamda umarım 'tespit edemedik' demeyeceksin. Tespit edemediklerinizin 'bilgi dahilinde' yapılan işler olduğunu biliyoruz. Açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği saldırıyla ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Saldırganların "alkollü olduğu" öne sürülen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Pendik ilçemiz Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan Ali Baba Sultan Cemevinin penceresinin kırılması olayının aydınlatılması için İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, kamera kayıtları ve görgü tanıklarından alınan bilgiler doğrultusunda titiz bir çalışma yapmışlardır. Yapılan inceleme neticesinde: Olayın bugün saat 01.00 sıralarında Cemevinin bahçesine giren alkollü iki şahıs tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. Olaya karışan şüpheli (E.Ş) ve (E.B) adlı şahıslar yakalanmış olup başlatılan soruşturma devam etmektedir. İbadethanelere yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz." (HABER MERKEZİ)