Pera Film’den Dünya AIDS Günü programı: ‘Yayılımlar’

Pera Film, Dünya AIDS günü kapsamında 'Yayılımlar' seçkisini gösterime sunacak. 6 farklı sanatçı tarafından hazırlanan seçki, Güney Amerika’da HIV ile yaşayan kadınların görünmez kılınması, Hindistan’daki etkisiz Batılı halk sağlığı kampanyaları ve Uganda’daki gençlerin karşı karşıya kaldıkları toplumsal damgalar gibi çeşitli konuları mercek altına alıyor.

Kendime Dikkat Ediyorum (Me Cuido)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pera Film, her yıl Dünya AIDS Günü kapsamında gösterime sunduğu “Buradayım!” film programının dördüncüsünü Visual AIDS’in “Yayılımlar” seçkisiyle düzenleyecek. 1 Aralık Dünya AIDS Günü ile birlikte erişime açılacak videolar 22 Aralık’a dek Pera Müzesi’nin internet sitesinden izlenebilecek.

Dünyanın farklı bölgelerinde HIV ile yaşayan insanların gerçek hikâyelerine odaklanan videolar, altı farklı sanatçı tarafından hazırlandı. Jorge Bordello, Gevi Dimitrakopoulou, Las Indetectables, Lucía Egaña Rojas, Charan Singh ve George Stanley Nsamba’nın eserleri, Güney Amerika’da HIV ile yaşayan kadınların görünmez kılınması, Hindistan’daki etkisiz Batılı halk sağlığı kampanyaları ve Uganda’daki gençlerin karşı karşıya kaldıkları toplumsal damgalar gibi çeşitli konuları mercek altına alıyor.

Seçki ayrıca, AIDS ve Covid-19 salgınlarının ortak noktaları, farklılıkları ve coğrafya, ırk ve cinsiyet açısından sergiledikleri eşitsiz dağılımlar üzerine de düşünme olanağı sunuyor.

“Buradayım!: Yayılımlar” programındaki videolar şöyle:

“Sağlık Bakanlığı” / Jorge Bordello, (6’58)

“Bu Doğru; Zak, Yaşamı ve Sonrası” / Gevi Dimitrakopoulou, (6’58)

“Kendime Dikkat Ediyorum” / Las Indetectables, (6’20)

“Kadınlardaki Görünmezlik Sendromu” / Lucía Egaña Rojas, (7’38)

“Adına Aşk Dediler Ama Gerçekten Aşk Mıydı?” / Charan Singh, (8’35)

“Amaç Bulmak” / George Stanley Nsamba, (8’)