Perihan Karaman’a 7 yıl 6 ay ceza verildi

Görevden alınarak yerine kayyım atanan Hakkâri Belediyesi Eş Başkanı Cihan Karaman’ın eşi Perihan Karaman, yargılandığı davada "örgüt üyeliğinden” 7 yıl 6 ay ve "propaganda"dan 1 yıl 8 ay ceza aldı.

Perihan Karaman
Google Haberlere Abone ol

Mimar Kaya

HAKKARİ - Yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman’ın eşi Perihan Karaman’ın tutuklu olarak yargılandığı davanın 3. duruşması Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılan Perihan Karaman, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek beraatını istedi.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında Karaman’ın cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Duruşmada hazır bulunan Karaman’ın avukatları ise müvekkillerinin isnat edilen suçtan beraatine karar verilmesini istedi.
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Karaman’a "örgüt üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası ve "örgüt propagandası"ndan da 1 yıl 8 ay ceza verilmesine karar verdi.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman, eşinin duruşmasına ilişkin bilgi verdikten sonra "Bu süre zarfında bizi arayan ve yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.