Pınar Gültekin eyleminde kadınlardan polise: Önümüzü kapatmak yerine açmanız lazım

Pınar Gültekin'in katiline verilen haksız tahrik indirimi Hatay’da protesto edildi. Kadınlar, yürüyüşe müdahale eden polise “Bir katili protesto ediyoruz, önümüzü kapatmanız değil açmanız lazım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın 

HATAY - Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü, Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimi verilerek cezanın düşürülmesi ve diğer sanıkların beraat ettirilmesine, basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Açıklama yapılacak alana kısa bir yürüyüş yapmak isteyen kadınlara polis “izin yok, kanuna aykırı” gerekçesi ile engellemek istedi. Polise tepki gösteren kadınlar, “Bir kadın vahşice katlediliyor. Katile haksız tahrik indirimi uygulanıyor. Sizin bizim önümüzü kapatmak yerine alanı açmanız gerekir” diye tepki gösterdi. Polis ise kadınlara “Ben engellemiyorum kanunu uyguluyorum” diye cevap verdi.

Ardından kadınlar açıklama Künefeciler Meydanı’na “Koruma, aklama, yargıla”, “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Pınar Gültekin isyanımızdır” sloganlarıyla yürüdü.

'BU KARARLAR KADIN KATİLLERİNİ CESARETLENDİRİYOR'

Kadınlar adına açıklamayı Zeynep Polat yaptı. Adliye saraylarında verilen kararlarla sokakta gezen potansiyel kadın katillerinin cesaretlendirildiğini söyleyen Polat, 13 duruşmadır adaletin işlemesi için hiçbir adım atılmadığını belirtti.

Pınar Gültekin katledildiğinden beri iktidar yanlısı medyanın Gültekin'in özel yaşamını didik didik edildiğini, katil Cemal Metin Avcı’nın hayatının sorgulanmadığını söyleyen Zeynep Polat, “İki yıldır adli tıp raporlarında doğrulanan kanıtlara rağmen katile ve ailesine zaman kazandırıldı, Pınar’a türlü iftiralar atıldı. Katil, hâkimin yanlı tavırlarından güç alarak 'İstanbul Sözleşmesi iyi ki kaldırıldı, vicdanım rahat' diyebildi” şeklinde konuştu.

'HİÇBİR KADI N KÖŞESİNE ÇEKİLMEYECEK'

Kadınların sokağa çıkmaması, hayatlarına dair karar vermemesi için devlet, iktidar, yargı yoluyla kadınların hizaya çekilmek istendiğinin altını çizen Polat, bu kararla karşısında hiçbir kadının köşeye çekilip öldürülmeyi bekleyeceğini vurguladı.

Zeynep Polat, Cemal Metin Avcı’ya verilen 23 yıllık hapis cezasını asla tanımadıklarını, kadınlar için adalet sağlanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.